Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Když diskuse,
tak s Lopuchem

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 6.2.2011 14:16  18253
ale jo, přes hustší sítko to jde, zůstanou droubné kousky těch vlákýnek, ale mně se s tím nechce matlat
ullicnik ullicnik 6.2.2011 13:43  18252
AnkaPo mixování, mám obavu, nebude co pasírovat :-)
tessien Tessien Of course slavery is the worst thing - that ever happened. But maybe... 6.2.2011 13:16  18251
(dost husty = primerene dost, ne moc)
tessien Tessien Of course slavery is the worst thing - that ever happened. But maybe... 6.2.2011 13:15  18250
Ja jsem mixoval, nepasiroval, vrazil jsem do toho hodne smetany (priste dam min) a stejne je to dost husty.

A pravda, taky toho je kotel - ale to mi nevadi, je to jedly a ja svickovou rad :)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 6.2.2011 13:13  18249
Vanda [18248]: Jo, příště rozmixuju, ale pak ještě propasíruju.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 6.2.2011 12:08  18248
Anka [18245]: Spíš takhle - přijeďte, ráda udělám školení u nás :) Ale víš jak to je - když chceš, aby se ti něco fakt povedlo a záleží ti na tom, nemusí to až tak vyjít.
Je pravda, že zahušťuju minimálně a tím, že mixuju a nepasíruju, má pak omáčka takový hrubší charakter.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 6.2.2011 12:05  18247
Já do toho naopak lila smetanu a mléko, aby to nebyla mrkvová kaše :)
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 6.2.2011 11:53  18246
Anka [18245]: no já třeba nikdy nepochopila, proč je nutné ji jště zahušťovat... mně to pokaždé vyjde samo o sobě hodně husté...
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 6.2.2011 11:38  18245
zblunce [18244]: Ano. Vychytat poměr. Já dělala svíčkovou jednou a teď sbírám už min. půl roku odvahu. Když jsem ji dělala, tak jsem to nechtěla šidit, což byla asi chyba. Vzniklo omáčky jak pro menší okresní město a její konzistence stála za prd. Akorát pořád přesně nevím, v čem byla chyba (s tou konzistencí).
Až přijede Vanda (Vando, kdy přijedeš?), tak ji uděláme spolu.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 6.2.2011 11:35  18244
já bych řekla, že na svíčkové je nejtěžší vychytat poměr všech surovin a koření - jinak na samotném postupu nic obtížného není, i když to každý dělá jinak...
teď jsem zkusila nový postup a radši se zase vrátím k tomu svému :-)
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 6.2.2011 09:50  18243
Ale ani tak neumím svíčkovou tak, jako moje maminka. Musím na ní ještě pracovat.
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 6.2.2011 09:49  18242
Špikované maso nemám ráda, takže tahle činnost u mě taky odpadá ;o)
tessien Tessien Of course slavery is the worst thing - that ever happened. But maybe... 6.2.2011 01:34  18241
Knedle jsem delal z pytliku, coz bylo taky relativne jednoduchy.

Je taky fakt, ze ten muj recept nemel zadny delani karamelu a podobny vychytavky, co jsem obcas vidaval - asi technicky nejnarocnejsi cinnost bylo spikovani masa :)
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 6.2.2011 01:01  18240
Já to řikám furt, že svíčková je jednoduchý jídlo :) a nikdo mi to nechce věřit. Obzvlášť, když se knedle koupí.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 5.2.2011 22:48  18239
Scalex [18237]: s tím, aby se mi všechno dovařilo přibližně stejně mám problémy dodneška :-)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt