Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Tolik rozruchu
jen v Lopuchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 19.2.2011 18:40  18382
phanny [18375]: dala jsem ji tam :) a jako teda je to vážně moc dobrý - jen příště nechám o dvě minutky míň v troubě - pekla jsem 22 minut, protože při 18 minutách jsem do toho píchla špejlí a zdálo se to ještě hodně lepivé. Ale je fakt, že ono to pak ještě tím vlastním teplem dojde. I tak je to vevnitř pěkně vláčné. 10 plusových bodů za to, že tam není žádné kypřidlo a přitom to není hutné. Akorát mě teda už z toho ke konci bolela ruka, jak jsem to poctivě promíchávala :)
btw - když chlapci viděli všechny nachystané suroviny, tak prohlásili "copak se nám to tu chystá za dietu?"

Dala jsem půl napůl třtinový cukr s krystalem. Nevím, co je tam tak dobré, že má člověk chuť ukrojit si další :) Ale je to dost syté. Ovšem o třídu výš to pro mé chuťové buňky povýšil kopeček smetanového bílého jogurt. Mohla by být i kysaná smetana, ale já mám radší tenhle 10% jogurt - je krásně hustý a tak akorát kysele navinulý.

Jo, tohle bude patřit do mého fondu receptů, dík.
shelle Shelle - Good Service 19.2.2011 16:42  18381
My jsme ten jablecnoorechovy bochnicek take snedli cely vcera a to jsem mela urcite vetsi pulku. Pro me je fakt zdravejsi si je kupovat.
shelle Shelle - Good Service 19.2.2011 16:28  18380
phanny [18379]: V breznu vydavaji novou :) Jinak nejlevnejsi je na amazonu. Tam je pod deset liber, v krame ji maji oni sami za 16.

A ano, je to hrozna bomba. Je fakt, ze kdyz si dam jejich cupcake a pak i tohle, tak jako mi je z toho malem spatne, kdyz si predstavim, co v tom je.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 19.2.2011 16:19  18379
Upekl, fotka je z mého stolu. Ořechy tam jsou, akorát zrovna nejsou na řezu. Ale není to zákusek, je to headshot, prostě dekadence, vystřel mozku z hlavy :). Asi si tu jejich kuchařku objednám.
shelle Shelle - Good Service 19.2.2011 14:54  18378
Akorat nevidim orechy.
tessien Tessien Of course slavery is the worst thing - that ever happened. But maybe... 19.2.2011 14:53  18377
phanny [18374]: to je ten frosted brownie podle hummingbirdu? Vypada jak original, tak jestli tak i chutna, tak gratulace, protoze to je skutecne luxusni zalezitost :)
shelle Shelle - Good Service 19.2.2011 14:52  18376
phanny [18374]: Tos jako uz upekl? A chutna? Vypadaji totiz naprosto presne.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 19.2.2011 14:49  18375
Vanda [18372]: Dal bych tam tu bez přísad, už je proto, že čokoládu s boby mám moc rád :)
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 19.2.2011 14:42  18374
něco pro ShelleJestli ten můj recept byl máslovo-cukrové peklo, tak tohle jiné dimenze pekla :). Na 10 vajec dáme kilo cukru, 20dkg kakaa, půl kila másla a 25dkg mouky :). Navrch plácneme půl kila cukru s dvěma Philadephiema. To je normálně dekadentní zákusek.

vanda Vanda To je ten - hnusný punk 19.2.2011 11:42  18373
(mně)
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 19.2.2011 11:42  18372
Sešly se mě v poslední době klasická 70% Lindt, pak nějaká 74% Coop Premium (z Jednoty), pak z Lidlu Kul Kul 78% (ta má v sobě kousky kakoavých bobů a píší, že kakao pro výrobu téhle čoko pochází z Papuy Nové Guiney), pak 81% z Ekvádoru. Nevím, jestli se tomu dá věřit. Asi použiju tu s bobky - ovšem ráda uvítám názor, jestli to těm brownies neuškodí. A do 50 g použiju asi tu z Jednoty.
Na chuť si nechám Lindt a tu 81%. I když v posední době samotnou čokoládu skoro nejím, nemám na ni nějak chuť.
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 19.2.2011 11:39  18371
Ovšem neobyčejně dobrý :)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 19.2.2011 11:38 - Oblíbené kluby (14:12) 18370
My tentokrát máme obyčejný švestkový koláč.
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 19.2.2011 11:29  18369
Vanda [18368]: A jakou máš čokoládu?
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 19.2.2011 11:25  18368
v troubě se peče panenková svíčková a pak se chystám na ty brownies phanny [18294]... vajíčka už teplají, máslo jsem taky vyndala z ledničky - tak jsem fakt zvědavá, jak se povedou

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt