Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Když diskuse,
tak s Lopuchem

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
scalex Scalex 20.2.2011 23:02  18419
"Dijonská" je hlavně hrozně nepřesné určení typu... Dijonských hořčic je asi dvacet a jsou typy hladké i hrubozrnné.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 20.2.2011 22:58  18418
moment, dijonska je hladka, bez zrnicek. Takže hrubozrnou?
shelle Shelle - Good Service 20.2.2011 22:25  18417
phanny [18415]: Je to takova nedovarena sunka bez kosti, uzena a neuzena, kterou uvaris a pak se to pul hodky pece nejak pomatlane - med, pomeranc dzem, horcice atd. A na kasi jsou urcite sofistikovanejsi navody, ale ja do te normalni jen dala nekolik lzic dijonske horcice :) Vysledek je pak normalne vyapdajici kase se zrnicky.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 20.2.2011 22:22  18416
krabí koktejl, takže moje představa je 100g bílého krabího masa.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 20.2.2011 22:21  18415
gammona hele, to neznám, příště v UK ochutnám :). Brkaše s hořčicí? Sice to zní hodně anlgicky, ale povídej...
shelle Shelle - Good Service 20.2.2011 22:19  18414
phanny [18413]: V tom obchduku casto mivaji ruzne akce nebo doprodeje, tak kdybys mel cestu.

Co s tim masem chces delat?
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 20.2.2011 22:17  18413
CIPANojo, ale litra za 385g...
shelle Shelle - Good Service 20.2.2011 22:12  18412
phanny [18407]: V Praze jeste podle ceniku to vypada tady.
shelle Shelle - Good Service 20.2.2011 22:09  18411
phanny [18407]: V makru.

Ja teda jednou v CR (asi makru) videla fakt krabi tycinky z kraba. Ale my uz to nejime, i kdyz ted jsme to davali do sushi.

Ja ted delala zase gammona a cim dal vic mi to chutna. A bramborovou kasi s horcici a mnamka nejvetsi teda.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 20.2.2011 22:08  18410
V makru měli akorát chatku za půl milionu. Ale M&S je fajn tip, dík.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 20.2.2011 22:02  18409
phanny [18407]: bud makro nebo jsem tuhle videla konzervy v mark&spencer...
ziggy 20.2.2011 22:00  18408
phanny: kamarád nám to kdysi kupoval v makru
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 20.2.2011 21:56  18407
zblunce [18405]: To je uplně jedno, všechno je to surimi.
Jinak tohle nebude jídlo pro mě, nemám rád surimi, grepy ani řapíkatej celer :).

BTW: Máte někdo tip, kde se dá koupit krabí maso? Prostě opravdu krab a ne surimi?
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 20.2.2011 21:54  18406
zblunce [18405]: Nevím - něco co jsem měla v mrazáku - zřejmě a la krab... skutečné krabí jsem snad ještě nikde nepotkala...
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 20.2.2011 21:49  18405
muflonek [18402]: krabi tycinky nebo tycinky a la krab?

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt