Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Tolik rozruchu
jen v Lopuchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
shelle Shelle - Good Service 21.2.2011 11:57  18429
phanny [18428]: A ten konzervovany se do koktejlu hodi?
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 21.2.2011 11:12  18428
vinyl [18426]: 1.) Vzhledem k tomu, že z makra dávno není velkoobchod kde by se vyplatilo nakupovat to co potřebuju do cukrárny, byl jsem tam naposledy před rokem, 2.) v Liberci mají sortiment ryb velmi omezený, kraby jsem tam neviděl nikdy.
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 21.2.2011 09:22  18427
Tak jsem si tu trochu (víc) zaslintala nad virtuální cukrárnou a jen přidám odkaz - nevím, kolik je na anglickém Amazonu poštovné, ale já docela často objednávám odtud. Je to také z Anglie, poštovné je již v ceně a knihy chodí tak do 14 dnů. A chodí jednotlivě, takže pokud je na britském amazounu také poplatek ještě za celý balík jako je na americkém, tak to tady odpadá.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 21.2.2011 08:51  18426
phannyNějaký důvod, proč si v makru nekoupíš čerstvýho kraba?
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 21.2.2011 00:08  18425
francouzská kremžská... Jednou jsem měl a docela dobrý. Mám rád tu její palčivou chuť.
tessien Tessien Of course slavery is the worst thing - that ever happened. But maybe... 20.2.2011 23:59  18424
phanny: jj, temer presne neco takoveho
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 20.2.2011 23:53  18423
shelleněco takového?
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 20.2.2011 23:52  18422
to je jako bys argumentoval že "hořká čokoláda" je nepřesné označení, protože je hořká s mandlema, s oříškama, bez cukru atd...
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 20.2.2011 23:49  18421
Scalex [18419]: Ale no tak....

nebo
shelle Shelle - Good Service 20.2.2011 23:02  18420
Tohle je dijon se zrnicky :)
scalex Scalex 20.2.2011 23:02  18419
"Dijonská" je hlavně hrozně nepřesné určení typu... Dijonských hořčic je asi dvacet a jsou typy hladké i hrubozrnné.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 20.2.2011 22:58  18418
moment, dijonska je hladka, bez zrnicek. Takže hrubozrnou?
shelle Shelle - Good Service 20.2.2011 22:25  18417
phanny [18415]: Je to takova nedovarena sunka bez kosti, uzena a neuzena, kterou uvaris a pak se to pul hodky pece nejak pomatlane - med, pomeranc dzem, horcice atd. A na kasi jsou urcite sofistikovanejsi navody, ale ja do te normalni jen dala nekolik lzic dijonske horcice :) Vysledek je pak normalne vyapdajici kase se zrnicky.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 20.2.2011 22:22  18416
krabí koktejl, takže moje představa je 100g bílého krabího masa.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 20.2.2011 22:21  18415
gammona hele, to neznám, příště v UK ochutnám :). Brkaše s hořčicí? Sice to zní hodně anlgicky, ale povídej...

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt