Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Lopuch, server nejen
pro botaniky

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
vinyl vinyl - ...jen si hraju 23.2.2011 09:49  18485
Recept na maso: srnčí kýta, vyndat tak 2 hodiny před přípravou z lednice, opéct na pánvi a dopéct 20 minut v troubě, vyndat nechat 2 minut odpočinout v alobalu. Nakrájet. Jako příloha petrželové pyré, nakrájet patržel na kostičky asi 450g, zalít 3 deci smetana a deci vody, sůl pepř, vařit 25 minut, maličko odkryté, takutina by se měla zredukovat tak na půlku a rozmixovat. Velká ňamka, doplní dobře vyzrálé Bordeaux:-)
frakira 23.2.2011 09:48  18484
Dneska jsem poprve a naposled zkusila ten grepovo-celerovo-"krabi" salat... Ackoliv jsem si myslela, ze grepu je malo, nakonec spolehlive zabil chut vseho ostatniho.. Jist se to dalo, ale mohla jsem proste snist grep a mela bych s tim min prace ;-)
ziggy 23.2.2011 09:37  18483
Alchymista: moje řeč, chystám se příští týden na minutkové maso pečené v listovém těstě ..
bigdejvid BigDejvid Some thing - has found us. 23.2.2011 07:55  18482
dotazKdyž v anglickém receptu píší "1/2 cup shortening", znamená to 1/2 hrnku oleje?
alchymista 22.2.2011 22:55  18481
chtělo by to už taky nějakej recept na maso, sakra :)
triss triss 22.2.2011 21:57  18480
mně se fleky dělají u jakéhokoli nerez nádobí, na funkci rostlináře to nemá vliv :)
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 22.2.2011 16:39 - Oblíbené kluby (09:22) 18479
Ankajojo, jsou to ony... jen jsem nemela pocit, ze by zatim zmizely :-)
jinak to s tou soli jsem nevedela, resp. u testovin to tak delam normalne, u brambor ne...
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 22.2.2011 15:34 - Oblíbené kluby (09:23) 18478
Jestli je to to, co jsem si opravdu koupila, pak u toho (jako u jiného nerezového) se mi objevují skvrny a tečky na dně, ale není to závada, zase zmizí. Zásada např. je, že voda se solí, až když se začne vařit (na těstoviny, u brambor,...). Jiné změny u toho nádobí po roce nepozoruji.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 22.2.2011 15:30 - Oblíbené kluby (09:22) 18477
Ankano my si nechali dát ke svatbě to nádobí, cos tu tenkrát linkovala, že se ti líbí - a nějak mi nevyhovuje... po umytí se objevují tečky na dně...
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 22.2.2011 14:32 - Oblíbené kluby (09:23) 18476
Tak, Tescomu třeba naběračku, ale nádobí (hrnce, pánev) mám od Tefalu a je to fajn.
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 22.2.2011 14:29  18475
Mám-li volit mezi Tefalem a Tescomou tak volím jednoznačně Tefal. Tescomácká pánvice za dost peněz mi vydržela půl roku a pekáček jsem reklamovala po třetím pečení.
shelle Shelle - Good Service 22.2.2011 14:14  18474
BigDejvid [18461]: Nejsem jasnovidec, nevim, co ti chutna. Na prvni pokus bych hledala nejake vanilkove nebo cokoladove podle preferenci. Kazdy recept ma zvlast testo a zvlast krem a teprve dohromady to ma tu spravnou chut.

Mamce jsem kdysi koupila silikonove formu na pracny, je jich tam bohuzel jen devet, ale nemuze si to vynachvalit, tak ji chci koupit na pristi Vanoce dalsi.
ullicnik ullicnik 22.2.2011 13:31  18473
Asi budu jedinej komu pečivo ze silikonový formy nechutnalo, protože mělo divnou pachuť? (pravda, je to zkušenost z doby, kdy to začínalo)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 22.2.2011 13:11 - Oblíbené kluby (09:23) 18472
Silikonový vál a mašlovačka jsou fajn. Ale bábovková forma u nás skončila tak rychle, jak začala :)
frakira 22.2.2011 12:30  18471
Od te doby, co mam tu formu Nordic Ware, uz silikonovou moc nepouzivam a premyslim, ze si precejen koupim jeste jednu babovkovou. Fakt ale je, ze doufam, ze jednou zlevni ;-(

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt