Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Což takhle
dát si Lopuch?

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
frakira 23.2.2011 13:14  18499
hmm, pokud dela cupcakes s herou.. do muffinu taky nedavate olej?
shelle Shelle - Good Service 23.2.2011 12:52  18498
BigDejvid [18496]: A mne to teda prijde davkovani na tak aspon 30.
shelle Shelle - Good Service 23.2.2011 12:46  18497
BigDejvid [18495]: Naprikald tady je nejaky recept s davkami v hrncich i gramech.
bigdejvid BigDejvid Some thing - has found us. 23.2.2011 12:42  18496
Na kolik cupcakes to množství asi bude, co myslíte? Klasicky na 12?
bigdejvid BigDejvid Some thing - has found us. 23.2.2011 12:37  18495
Shelle: Já právě našel ve slovníku, že je to tuk - ale jakého druhu, to už nepsali. Jinak díky za rady. Použiju Heru.

Ještě je trošku nezvyk, že v těch anglických receptech nepíšou přesné množství jako je třeba u nás "deka",ale "cup". Když je tam pak třeba 1/2 cup shortening, tak je to takové dávkování od oka.
shelle Shelle - Good Service 23.2.2011 11:12  18493
frakira [18492]: Vetsinou to bude ten ztuzeny, ale kdyz jsem to hledala, tak psali, ze to muze byt jakykoli tuk. Tak predpokladam, ze kdyz je to k peceni tech jejich kolacu, neni to olej.
frakira 23.2.2011 11:10  18492
Tak pak zalezi na receptu, ne? Nebo v receptech, kam patri olej, pisi oil?
shelle Shelle - Good Service 23.2.2011 11:05  18491
Shortening muze byt v zasade jakykoli tuk, olej i maslo. Akorat v receptu nepujde volne zamenit olej a maslo.
triss triss 23.2.2011 10:47  18490
BigDejvid [18482]: shortening je ztužený pokrmový tuk
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 23.2.2011 10:37  18489
BigDejvid [18482]: máslo nebo margarín, olej ne-e.
shelle Shelle - Good Service 23.2.2011 10:19  18488
BigDejvid [18482]: Bud Hera nebo nejaky rostlinny olej, margarin.

Ja bych si radsi vybrala neco s maslem teda.
frakira 23.2.2011 10:14  18487
Tigouchvatne!
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 23.2.2011 09:59  18486
Jedno dortove zdobici video - vysledek je sice IMO desne preplacany, ale obdivuju tu zrucnost a techniku :)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 23.2.2011 09:49  18485
Recept na maso: srnčí kýta, vyndat tak 2 hodiny před přípravou z lednice, opéct na pánvi a dopéct 20 minut v troubě, vyndat nechat 2 minut odpočinout v alobalu. Nakrájet. Jako příloha petrželové pyré, nakrájet patržel na kostičky asi 450g, zalít 3 deci smetana a deci vody, sůl pepř, vařit 25 minut, maličko odkryté, takutina by se měla zredukovat tak na půlku a rozmixovat. Velká ňamka, doplní dobře vyzrálé Bordeaux:-)
frakira 23.2.2011 09:48  18484
Dneska jsem poprve a naposled zkusila ten grepovo-celerovo-"krabi" salat... Ackoliv jsem si myslela, ze grepu je malo, nakonec spolehlive zabil chut vseho ostatniho.. Jist se to dalo, ale mohla jsem proste snist grep a mela bych s tim min prace ;-)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt