Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Když diskuse,
tak s Lopuchem

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 24.2.2011 18:22  18528
ač tedy cuketu větší 15cm nesnáším, v buchtě bude plnit podobnou úlohu jako dýně nebo mrkev, věřím že to bude dobré. Dokonce si myslím, že je to jedno z mála vhodných využití pro přerostlé cukety. Dalším je jakási cuketová nádivka zvaná cukeťák, cosi na způsob velikonočního scalexe, tedy hlavičky :).
shelle Shelle - Good Service 24.2.2011 18:12  18527
Ten mam take rada, vseobecne teda carrot cake, prave kvuli tomu kremu.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 24.2.2011 17:36  18526
Když už rozebíráte zeleninu v moučníku:

což takhle mrkvový cupkace s cream cheese polevou.

bigdejvid BigDejvid Some thing - has found us. 24.2.2011 14:30  18525
cuketova babovka je moc dobra. Takova krasne vlacna.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 24.2.2011 13:37  18524
Mrkev a jablka ano, cuketu ani omylem :)
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 24.2.2011 12:52  18523
doma jsme vyzkouseli buchtu slazenou strouhanou mrkvi. chutna to naprosto famozne
frakira 24.2.2011 12:46  18522
kdysi jsem delala cuketove livance a byly perfektni, takze nemam duvod neverit cuketove buchte (koneckoncu do perniku davam kvasek a ten je sam osobe taky dost hnusny a jaky je ten pernik uzasny)
scalex Scalex 24.2.2011 11:54  18521
Vinyl: zbytečný předsudek... je to něco, jako kdybys do těsta nastrouhal jablko, ale cuketa je v tomhle směru vlhčí a chuťově neutrálnější, takže se skvěle podepíše na konzistenci těsta, aniž by tomu dodávala nějaké chutě a ubírala na perníkovosti. My doma děláme něco podobného, co psal Royal, ale jdeme víc do perníkovosti - kořeníme to vyloženě perníkovým kořením.
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 24.2.2011 10:40  18520
To chce vyzkoušet. Já zrovna cuketovou buchtu jím a je to skvělé.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 24.2.2011 10:31  18519
Já cuketu můžu i když lilek radši. Do sladké buchty bych ale asi nešel.
scalex Scalex 24.2.2011 10:02  18518
Po cuketovém perníku se můžu utlouct, je krásně vláčný a vlhký, není přeslazený, je to hotové za pár minut a chutná to výborně. Cuketa je dobro, když se ví, jak na ni.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 24.2.2011 09:02  18517
cuketa je zlo
frakira 24.2.2011 07:36  18516
Royaldiky, zkusim cuketovou buchtu ;-) (on sladke muze, jen ne prslazene - a mela jsem z diskuze pocit, ze to ty posledne probirane recepty byly).
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 24.2.2011 00:09  18515
Ech - zapoměl jsem vepsat svou úpravu: cukru dávám jen půl hrníčku.

Zítra asi zkusím upéct brownies z prášku, hlavně proto, abych se to naučil správně upéct. (Že by se to u nás nesnědlo nemám obavu...)
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 24.2.2011 00:06  18514
frakira [18508]: Tak "upeč" ovocný dort z piškot. To dáš do formy vrstvu piškot, zaleješ kompotem a posléze zakysanou smetanou a jogurtem a takto vrstvíš dle libosti. Pokud použiješ málo sladký kompot, tak by se snad ta sladkost piškotů dala snést. Je to spíš lehce nakyslé, osvěžující a hrozně dobré. Množství a druh ingrediencí je plně na tvé volbě.

Další možností je upéct štrůdl (a moc jabka nesladit).

Věc, kterou peču já (a je to ňamka i přes to, že je v tom cuketa) trochu připomíná perník a vypadá takhle:
CUKETOVÁ BUCHTA
3 hrníčky cukety nahrubo strouhané (vnitřek s jádry vykrájíme)
3 hrníčky hladké mouky
1 prášek do pečiva
1 lžička jedlé sody
1 hrníček krupicového cukru
1 hrníček oleje
3 vejce
2 lžíce kakaa
1 lžička mleté skořice

Vše smícháme, nalijeme na plech a pečeme asi 10 min.
Hotový moučník polijeme čokoládovou polevou a posypeme nahrubo mletými ořechy.

Pozn. ala Babica: jestli máš alergii na cuketu, dej jabka. Já sice alergii na cuketu mám, ale tady mi nevadí.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt