Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Tolik rozruchu
jen v Lopuchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
tilka tilka dálky, ty bývaly blíž 29.3.2011 22:13  18660
Slyšela jsem neuvěřitelně vychvalovat recept, který se zdál tak primitivní, až mi byla ta chvála podezřelá. Tak jen jestli to někdo nezná a nezkoušel:
Lístkové těsto vyválet na 4 teňoučké placky, placku pokydat medem, nastrouhanými oříšky a skořicí, přiložit další placku s medem, oříšky a skořicí... atd.
Což? JE to fakt dobré? Byla by to vhodný tip pro nenadálou návštěvu...
I když pokud je to hnusné, tak rovněž. o)))
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 29.3.2011 21:56  18659
Donuts [18657]: A máš ji dost? Tohle je klasika
ullicnik ullicnik 29.3.2011 21:25  18658
Po výborný večeři jsem si loknul zkaženýho mlíka :-( všechna pohoda po jídle pryč
donuts Donuts Support your right to arm bears - The Stinky Donuts 29.3.2011 13:58  18657
Konecne jsem sehnal Philadephii, tak bych si rad nechal doporucit nejaky osvedceny recept na cheesecake.
shelle Shelle - Good Service 25.3.2011 14:14  18656
Dostala jsem novou kucharku z me milovane pekarny a hadejte, co tam maji za recept.

Cuketovy dort s vlasaky a skorici :)
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 24.3.2011 10:20  18655
Nemyslim primo recepty, myslim vareni - tj. celkove deni v kuchyni. Prijde mi, ze je to u nas proste doplnek k reality show "zlej kuchar rve na vystresly majitele hospod a je z toho hodne hadek."
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 24.3.2011 10:15  18654
Já chápu, že v tom pořadu nejde o recepty, těch v české verzi také moc není, ale chyběla mi tam tak nějak ta hospoda. Třeba ty kecy ze soukromí natáčeli místo v restauraci u nich doma.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 24.3.2011 09:55  18653
IMO to prosty lid zajima vic - to, jak "Polrajch" nadava, jak jsou tam intriky, jak se kvuli tomu manzele rozvedou... to vareni je az na okraji :)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 24.3.2011 09:51  18652
Ano, fajn, ale taky by měli ukázat tu ovlivěnou restauraci :)
scalex Scalex 24.3.2011 09:50  18651
On ten soukromý život tu restauraci taky dost ovlivňuje. Neměl by, ale ovlivňuje. Problém je, když se třeba manželé, kteří vlastní restauraci, spolu hádají a jejich boj se přenese i do restaurace (ve smyslu že pak vydávají protichůdná rozhodnutí a jejich vzájemné klacky pod nohama pak má i zbytek personálu).
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 23.3.2011 23:42  18650
Scalex [18649]: Vždyť říkám, že to mohla být náhoda. Každopádně mi to přišlo nudné. Nejde jen o to, že se choval téměř jako hodný strejda, ale celkově mi přišlo, že se toho dozvídám dost ze soukromého života majitelů restaurace, ale už ne tolik o restauraci.
scalex Scalex 23.3.2011 23:15  18649

My, co koukáme na celé díly a ne jen na půlky, víme, že zdaleka není jen dobrák a že v jednu chvíli vychrlil vulgarismů, co dá Zdeněk za tři díly, a pak se nasral a z té kuchyně odešel. 

V archívu Jojky jsou tuším tři celé díly.

ziggy 23.3.2011 21:56  18648
Ten "zlej šéf" neni už v zadání toho formátu? protože pohlreich je ve skutečnosti taky sympaták, ale toho zlýho hrál aby naplnil zadání toho pořadu (převzatý od ramsaye tušim?) nebo to pletu?
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 23.3.2011 21:13  18647
Jo, takovej mi přijde už od pohledu. Dobrej strejda. Zatím jsem viděla jenom kousek, ale myslím, že Pohlreicha nikdo v našem měřítku asi nenahradí.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 23.3.2011 21:03  18646
kvitko [18645]: Mno mi na půl jednoho dílu koukali. Nevím, jestli to byla jen náhoda, ale "šéf" byl velká nuda. Dobrák.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt