Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Náš Lopuch Vám
vytře zrak

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 19.4.2011 16:29  18693
nezkousel jste nekdo?
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 17.4.2011 13:47  18692
Právě probíhá první pokus s muffinama. Koupila jsem si bezfosfátový kypřící prášek. A pokud se nepovedou, můžu to na něj aspoň svést ;)
rychlonoh rychlonoh Máte hlad? - Co nového na kopci 14.4.2011 10:35  18691
medvedi cesnek a fotky jidla :-)
http://rychlonoh.rajce.idnes.cz/Resampled/
scalex Scalex 13.4.2011 21:17  18690
Teke: no ono to chutná jako česnek, voní jako česnek, ale má to v sobě jen to aroma, ne tu palčivost. Není to pak po jídle cítit z úst a nekrkáš ještě dvě hodiny po jídle česnekový krky. 8^) Při tepelné úpravě se ale velká část aromatu ztratí, proto se musí použít těch bylinek relativně hodně. Pokud si to dáš na studený salát (já si dělám rajčata s mozarellou, citronovou šťávou a olivovým olejem, lehce osolená a zasypaná trochou sušeného medvědího česneku), tak toho může být méně a pořád je to intenzivně česnekové.
ullicnik ullicnik 13.4.2011 20:21  18689
plet sem si to s cesnekem:)
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 13.4.2011 14:51  18688
Ten medvědí česnek už budu muset ochutnat
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 13.4.2011 14:45  18687
Medvědí česnek je spíš bylinka. U mě by tahle zapečenina asi prošla:-)
scalex Scalex 13.4.2011 14:37  18686
Co by vás zabilo? Nepletete si náhodou medvědí česnek s česnekem? 8^)  Medvědí česnek se s rajčaty báječně snoubí. Možná bych místo goudy volil mozzarellu a pokapal to trochou olivového oleje s citronovým aroma. 
rychlonoh rychlonoh Máte hlad? - Co nového na kopci 13.4.2011 10:26  18685
Jezisi a jak bych tomu mel rikat :-)
normalne zapeceny Medvedi cesnek s rajčaty :-)
donuts Donuts Support your right to arm bears - The Stinky Donuts 13.4.2011 10:22  18684
U me dobry, akorat bych tomu nerikal recept na jidlo.
ullicnik ullicnik 13.4.2011 10:10  18683
mě zabíjí už jen to číst :)
ziggy 13.4.2011 09:31  18682
to by mě zabilo :)
rychlonoh rychlonoh Máte hlad? - Co nového na kopci 13.4.2011 09:01  18681
Vcera jsem si vymyslel novy recept, na dno zapekaci misky dat vrstvu rajcat na platky, na to silnou vrstvu medvediho cesneku, na to dalsi vrstvu rajcat, dat tak na dvacet minut zapect a pak posypat goudou a dat jeste tak na deset minut.. jak se ty chute spojily tak supr
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 13.4.2011 06:53  18680
Vanda [18666]: Dělala jsem je, z těsta na brownies, ale účelem nebylo udělat muffiny, vznikly takové bábovičky a to bylo OK.o)) Dělala jsem ten recept, který se nyní objevuje v reklamě na Heru.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 10.4.2011 18:51  18679
Dík, určitě něco vyzkouším.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt