Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Diskuze na Lopuchu,
pohlazení na duchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
ziggy 19.4.2011 20:17  18700
nemáte tu někdo prosím zkušenost s tímhle?
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 19.4.2011 20:17  18699
Jemnejsi ano, prave proto to dela to, co popisuje Scalex.
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 19.4.2011 20:15  18698
podle mě by tohle mělo být podstatně jemnější. už jsem taky přemýšlela že ho zkusím...
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 19.4.2011 20:14  18697
Prijde mi to i lepsi nez kdyz je to klasicky sprej-nadobka pod tlakem.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 19.4.2011 20:13  18696
Ono staci dat si klasicky olej do nadobky s rozprasovacem a je z toho olej ve spreji hned :)
scalex Scalex 19.4.2011 19:59  18695
Žena si to pochvalovala, Phanny tuším to tu taky kdysi chválil. Mně vadí, že se při tom stříkání udělá ve vzduchu takový mrak z olejových kapének... hrozně jemný, takže se drží ve vzduchu, je to taková jakoby mlha nebo něco, jako když rosíš kytky. A já se pak z toho děsně dusím. Pročež to nepoužívám. 
shelle Shelle - Good Service 19.4.2011 16:40  18694
Tenhle konkretni ne, ja mam myslim Bertolli.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 19.4.2011 16:29  18693
nezkousel jste nekdo?
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 17.4.2011 13:47  18692
Právě probíhá první pokus s muffinama. Koupila jsem si bezfosfátový kypřící prášek. A pokud se nepovedou, můžu to na něj aspoň svést ;)
rychlonoh rychlonoh Máte hlad? - Co nového na kopci 14.4.2011 10:35  18691
medvedi cesnek a fotky jidla :-)
http://rychlonoh.rajce.idnes.cz/Resampled/
scalex Scalex 13.4.2011 21:17  18690
Teke: no ono to chutná jako česnek, voní jako česnek, ale má to v sobě jen to aroma, ne tu palčivost. Není to pak po jídle cítit z úst a nekrkáš ještě dvě hodiny po jídle česnekový krky. 8^) Při tepelné úpravě se ale velká část aromatu ztratí, proto se musí použít těch bylinek relativně hodně. Pokud si to dáš na studený salát (já si dělám rajčata s mozarellou, citronovou šťávou a olivovým olejem, lehce osolená a zasypaná trochou sušeného medvědího česneku), tak toho může být méně a pořád je to intenzivně česnekové.
ullicnik ullicnik 13.4.2011 20:21  18689
plet sem si to s cesnekem:)
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 13.4.2011 14:51  18688
Ten medvědí česnek už budu muset ochutnat
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 13.4.2011 14:45  18687
Medvědí česnek je spíš bylinka. U mě by tahle zapečenina asi prošla:-)
scalex Scalex 13.4.2011 14:37  18686
Co by vás zabilo? Nepletete si náhodou medvědí česnek s česnekem? 8^)  Medvědí česnek se s rajčaty báječně snoubí. Možná bych místo goudy volil mozzarellu a pokapal to trochou olivového oleje s citronovým aroma. 

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt