Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Lopuch, server nejen
pro botaniky

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 1.5.2011 12:33  18798
Ony hlavně ty medový pláty jsou na tom asi to nejrychlejší. Jeden se peče fakt pět minut, což je přesně doba, než si člověk stihne z předchozího vykrojit kolečko a vyválet následující... jenom se to střídá v troubě. Kdybych se nepatlala s tím potahováním a ozdobami, samotnej medovník nezabral víc než hodinu a půl :)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 1.5.2011 12:09  18797
Ty medový pláty se daj i koupit, ne?
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 1.5.2011 11:53  18796
Jeleno, ten vypadá moc jedle. :-)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 1.5.2011 11:47  18795
Jelena [18794]: Tak jo, až si jednou vezmu dovolenou, tak to také zkusím :) Ale naštěstí mi chutná i ten kupovaný :)
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 1.5.2011 11:39  18794
zblunce [18792]: jo. Bohužel jsou poněkud ohrabané, musím vymyslet, jak na nich nenechávat stopy cukru (když se bez něj lepěj při výrobě k prstům).

Shelle [18791]: Díky :) odřezky chutnaly dobře, nakrajovat se bude, až se babča s mámou vrátěj z chalupy, tak uvidíme.

Anka [18793]: Je to podle receptu z klubu o pečení na nyxu. A tam to taky potahujou a zdoběj (jenom asi tisíckrát líp než já), tak jsem se inspirovala :). Kopíruju tamější recepty od id SHEDI:

střídám dva recepty, jeden má v těstu ořechy, druhý ne... výsledek ale není jen o těch ořechách, každý ten medovník je prostě pak jiný, jinak dobrý:)

Recept I.
3 vejce, 150g moučkového cukru, 2 lžíce oleje, 5 lžíc medu (dávám i víc), 5 lžic mléka, 400g hladké mouky, lžička jedlé sody, 100g - 200g mletých ořechů (lískových a/nebo vlašských, já dávám těch 200g), lžička jedlé sody, uvařený černý čaj

Recept II.
2 vejce, 10g moučkového cukru, 150g másla, 5 lžíc medu, 5 lžic mléka, 600g hladké mouky, lžička jedlé sody, uvařený černý čaj

Postup je prakticky stejný:
Všechny ingredience kromě mouky a ořechů za stálého míchání vařím a pak ještě teplé vliju do mouky (smíchané s ořechy v případě prvního receptu). Vypracované těsto rozdělím na cca 8 stejných dílů, ze kterých ještě za tepla vyválím placky asi 3mm tenké. Postupuju vždy po jedné. Pokud se těsto lepí na vál, pomoučím ho hladkou moukou. Placku pomocí válečku přenesu na pečicí papír, propíchám vidličkou, aby nevyběhlo a rychle upeču v troubě (peču vždy 5 minut horkovzdušně na 180 - 200°C a pak dopékám klasicky ze shora a ze spoda). Upečenou placku vyndám z trouby a ideálně pomocí větší pokličky vykrojím kruh (okraje nezahazuju!), který opatrně přenesu na rovný povrh a důkladně potřu uvařeným černým čajem. Až se čaj vsákne do těsta (zas tak moc dlouho nečekám, dělám to hned), natírám krémem.

- do prvního medovníku dávám jen krém ze zakysané smetany (4-5 kelímků zakysané smetany, citrónová kůra, moučkový cukr podle chuti)
- do druhého dávám střídavě ob placku krém ze zakysané smetany (to stačí 2 kelímky pak) a krém ze salka (3-4 hodiny vařená plechovka salka, zcela vychladlou hmotu smíchat se 100g másla a 100g rozemletých nejlépe vlašských ořechů)


...použila jsem ten druhej recept, kde se používaly ořechy (do krému) jsem dala mandle a místo čajem jsem to potřela silnou kávou s panákem amareta - obě změny kvůli plánovanému marcipánu, aby to šlo k sobě.

anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 1.5.2011 10:00  18793
Fázi 3 bych snad ještě akceptovala, za fázi 4 bych tě zabila. To přece na medovník (který sám o sobě vypadá moc pěkně) nepatří.

Máš někde na netu recept?
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 1.5.2011 09:49  18792
ty ozdoby jsi taky vyrabela ty?
shelle Shelle - Good Service 1.5.2011 08:53  18791
Sikovna! A urcite to mas mnam.
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 1.5.2011 02:26  18790
Jdu se trochu pochlubit. Jsou tam teda chyby, ale dělala jsem to poprvé, příště doladím.

shelle Shelle - Good Service 28.4.2011 09:53  18789
Teketapa [18788]: V jidle bys to nepoznala a samotne bys to podle me musela ochutnat, protoze ta chut se neda moc popsat.
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 28.4.2011 05:40  18788
Shelle: tak to by mi asi nechutnalo. :-)
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 27.4.2011 21:28  18787
Recept na marshmallow creme je normálně na apetitu...
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 27.4.2011 21:09  18786
marshmallow je náplň do indiánů ztužená želatinou :)
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 27.4.2011 21:08  18785
Shelle [18774]: eště né
shelle Shelle - Good Service 27.4.2011 19:35  18784
Teketapa [18779]: Chutove to pripomina napln z indianu, minimalne konsistenci. Jako marshmallows to teda nechutna, ty nemam rada, ale vse, kam se davaji nebo ta pena, mi zatim chutnalo.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt