Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Náš Lopuch Vám
vytře zrak

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
shelle Shelle - Good Service 5.5.2011 13:27  18843
Vcera jsem prvne pouzila rebarboru a vlastne pred par dny ji prvne ochutnala. Nechapu, jak mi doted zustala utajena.

Akorat teda ONI ji maji na obrazku v bochnicku cervenou a moje je spis neviditelna a splynula s testem.
ziggy 5.5.2011 11:01  18842
rychlonoh: nemáš zač :)
rychlonoh rychlonoh Máte hlad? - Co nového na kopci 5.5.2011 10:48  18841
Jak jsem se tady onehdy ptal na zapekaci recepty, tak zapeceny lilek s mozzarelou a parmazanem byl famozni
cova 5.5.2011 08:48  18840
zblunceTo vypadá moc dobře (navíc kapustu já rád), díky za tip, určitě vyzkouším...
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 4.5.2011 20:25  18839
dneska jsem delala kapustu podle tohoto receptu a vazne lahudka!
shelle Shelle - Good Service 3.5.2011 14:02  18838
phanny [18836]: To me napadlo, i to, ze vlastne, v tom stroji se to udela driv a ji hned. Po tom dalsim mrazeni to proste bylo malo kysele.

A ma to byt sladke, kosicky bys moc sladke mit nemel, abyt to bylo vyvazene. Musis to kousat spolecne, vsechyn ty polevy jsou desne sladke. Vseobecne ty americke sladkosti jsou fakt hodne sladke. Jeden kousek a dost.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 3.5.2011 13:54  18837
kuchařky dorazily. Zkoušel jsem red-velvet cupcakes. Ta poleva mi z toho přepisu vyšla příšerně sladká, tak to má být? Osobně bych tam toho cukru dal polovic.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 3.5.2011 13:52  18836
Shelle [18834]: nejspíš moc studený. Domácí mrazák má -18, zmrlina se normálně prodává okolo -8.
mrmar MrMar Ve prvaku si na mne cestinar zased - a delal my problemi 2.5.2011 21:34  18835
Já dělám zmrzlinu jen tyčovým mixérem, sice se musí hned sníst, ale dosud vždy byla od konzumentů pochvala, že lepší zmrzlinu v ČR ještě nejedli :-)
shelle Shelle - Good Service 2.5.2011 21:01  18834
phanny [18832]: Je tam agave nektar. V knize maji bud stroj nebo ruuco. Tak jsem to chtela zkusit.

A proc se ta chut zmenila? Kdyz jsem to davala mrazit, melo to tu samou chut co na konci. Ale tu jejich to melo prave uprostred. Fakt uplne presne.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 2.5.2011 20:52  18833
pro okamžitou konzumaci lze v domácích podmínkách použít i takovou tu mašinku, kde se dá předem nádobka namrazit do mrazáku, ale uchovávat takovou zmrzlinu prakticky nejde - zhrubne.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 2.5.2011 20:51  18832
zmrzlina bez mašiny dělat nejde. zmrzlina vzniká mražením za stálého míchání, díky tomu se nevytvoří velké ledové krystaly, ale malinké. Navíc, pokud se tam nepřidá glukóza, tak to stárne tak rychle, že druhý den to je přemzlý bez ohledu na způsob výroby.
ziggy 2.5.2011 19:42  18831
ehm, já bych chtěla recept na frozen yoghurt .. prosím/děkuju
shelle Shelle - Good Service 2.5.2011 19:22  18830
Delala jsem dneska zmrzlinu, teda frozen yoghurt a rada bcyh se zeptala tech, co zkouseli delat zmrzku jak ve stroji, tak rucne. je pri tom samem receptu rozdil v chuti jen kvuli tomu procesu?

Nemam stroj, tak jsem to promichavala v prubehu rucne a prijde mi, ze po hodine to melo tu chut, co jsem chtela, ale po tech trech se chut zmenila :( Sice to bylo dobre, ale chutnalo to jinak, nez od nich.
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 2.5.2011 15:20  18829
Poznámka: dneska je ten medovník mnohem lepší než včera. Kdybyste ho dělali, nechte ho pořádně odležet, cca 20hod sice jakž-takž stačilo, ale ty dva dny jsou lepší.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt