Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Nudou jsi opuch?
Navštiv Lopuch!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
alchymista 13.5.2011 22:50  18888
aha, tak na to není ta nejlepší doba :)
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 13.5.2011 22:48  18887
Alchymista [18885]: Tarte Tatin funguje jen z jablek, je tam potřeba ten pektin.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 13.5.2011 22:46  18886
Anka [18884]: Jestli myslíš něco na způsob francouzských "tarte", tak tam se peče ten korpus zvlášť, nejlépe z lineckého těsta - takzvaně na slepo, místo náplně při pečení dáš pečící papír a nasypeš tam fazole nebo hrách. Po upečení se to plní většinou nepečenými náplněmi - takže smíchat tvaroch a smetanu, nalejt do upečeného korpusu a nahoru nasypat to ovoce.
alchymista 13.5.2011 21:13  18885
Anka [18884]: Co zkusit ovocnou variaci na Tarte tatin od Itala s listovým těstěm?
Mi to přišlo celkem zajímavý.

http://www.sitalemvkuchyni.cz/cze/Recepty-z-poradu/S-T/Tarte-tatin
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 13.5.2011 20:07  18884
Když chci upéct koláč (v takové té koláčové formě), aby uvnitř byla náplň z jahod nebo malin, kysané smetany, tvarohu (netvrdím, že musí být obojí) a tak, nemáte nějaký recept na tu náplň? Pročetla jsem toho dost, ale nic mě nějak nepřesvědčilo. Ani nevím, jestli tu náplň udělat radši takovou, že se peče, nebo studenou.

A jaké těsto?
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 13.5.2011 16:05  18883
Dle vzoru kanagon.-)) Jsem si říkala, kdo mě opraví.
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 13.5.2011 15:59  18882
kardamom
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 13.5.2011 15:37  18881
Teď jsem kardamon viděla v biokrámě.
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 13.5.2011 15:36  18880
Shelle [18876]: mně už je to jedno, co zůstane mámě doma v šuplíku... ona stejně nevaří, tak se neotráví :)
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 13.5.2011 13:07 - Oblíbené kluby (11:59) 18879
vinyl [18877]: ja prave obcas chodim kolem, tak bych si tam kupovala ty speciality - jen to nechci risknout bez referenci :-))
triss triss 13.5.2011 07:45  18878
vinyl [18877]: když ještě neměl zelené cedule, tak jsem tam maso párkrát koupila (pohybovala jsem se poměrně často v blízkosti, teď už ne) a bylo to super, pěkný sortiment, pěkné maso, informovaní prodavači
vinyl vinyl - ...jen si hraju 13.5.2011 07:43  18877
zbluncePárkrát jsem jel kolem a říkal, že musím zkusit, a to ještě nevěděl, že:

"U nás na prodejně naleznete například telecí líčka, telecí ossobuco, mladé jarní kuřátka, baby kuřátka, argentinské rump steaky, americké steaky jako například flank a hanger, jihoamerické svíčkové, tafelspitz neboli květovou špičku či jiné druhy mas nám blízké. Na objednávku je možné dodat telecí brzlík, telecí ledvinky v tuku či maso bizoní a další a další...."

Musím zajít.Díky
shelle Shelle - Good Service 12.5.2011 20:06  18876
Jelena [18873]: Proc to nevyhodis?
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 12.5.2011 16:06 - Oblíbené kluby (11:59) 18875
neslysel jste nekdo o tomhle reznikovi?
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 12.5.2011 13:23  18874
Dnes byl v Sama doma řezník Kšána - maso a grilování .. akorát je to rozprostřený v několika vstupech během celýho pořadu. Ale je to sympaťák:-)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt