Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Já Vánoce juchuchu
oslavím na Lopuchu!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
shelle Shelle - Good Service 17.5.2011 22:18  18894
phannyMam pro tebe vyzvu :)

Vymysli recept na brownie cheesecake, co mam na FB :)
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 14.5.2011 16:20 - Oblíbené kluby (11:59) 18893
phanny [18892]: jo
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 14.5.2011 16:18  18892
zblunce [18889]: bez jablek?
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 14.5.2011 10:08  18891
nakonec jsem nakoupila dneska na trzích :)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 14.5.2011 08:29  18890
phanny [18886]: Super, přesně tak nějak jsem si to představovala! Jen jsem nevěděla, jestli to bude fungovat a nechtělo se mi to pak vyhazovat. Jen by mě nenapadlo dát na těsto ty fazole, ale teď když to píšeš, si vzpomínám, že se to tak dělá.

Díky!
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 14.5.2011 08:27 - Oblíbené kluby (11:59) 18889
phanny [18887]: tarte tatin jsem videla i treba z rebarbory...
alchymista 13.5.2011 22:50  18888
aha, tak na to není ta nejlepší doba :)
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 13.5.2011 22:48  18887
Alchymista [18885]: Tarte Tatin funguje jen z jablek, je tam potřeba ten pektin.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 13.5.2011 22:46  18886
Anka [18884]: Jestli myslíš něco na způsob francouzských "tarte", tak tam se peče ten korpus zvlášť, nejlépe z lineckého těsta - takzvaně na slepo, místo náplně při pečení dáš pečící papír a nasypeš tam fazole nebo hrách. Po upečení se to plní většinou nepečenými náplněmi - takže smíchat tvaroch a smetanu, nalejt do upečeného korpusu a nahoru nasypat to ovoce.
alchymista 13.5.2011 21:13  18885
Anka [18884]: Co zkusit ovocnou variaci na Tarte tatin od Itala s listovým těstěm?
Mi to přišlo celkem zajímavý.

http://www.sitalemvkuchyni.cz/cze/Recepty-z-poradu/S-T/Tarte-tatin
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 13.5.2011 20:07  18884
Když chci upéct koláč (v takové té koláčové formě), aby uvnitř byla náplň z jahod nebo malin, kysané smetany, tvarohu (netvrdím, že musí být obojí) a tak, nemáte nějaký recept na tu náplň? Pročetla jsem toho dost, ale nic mě nějak nepřesvědčilo. Ani nevím, jestli tu náplň udělat radši takovou, že se peče, nebo studenou.

A jaké těsto?
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 13.5.2011 16:05  18883
Dle vzoru kanagon.-)) Jsem si říkala, kdo mě opraví.
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 13.5.2011 15:59 - Klub Krabice živých (11:23) 18882
kardamom
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 13.5.2011 15:37  18881
Teď jsem kardamon viděla v biokrámě.
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 13.5.2011 15:36  18880
Shelle [18876]: mně už je to jedno, co zůstane mámě doma v šuplíku... ona stejně nevaří, tak se neotráví :)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt