Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Když diskuse,
tak s Lopuchem

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
alchymista 4.8.2011 16:34  19149
tilka [19147]: Asi nemá, nic takovýho v Čechách neroste a Moraváků je tu málo :)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 4.8.2011 16:29  19148
tilka [19147]: Ba ne! Tam se naopak řeší kvalita i tuzemáku!
tilka tilka dálky, ty bývaly blíž 4.8.2011 16:00  19147
Jéžiš...Oblíbenci klubu Opilství a výtržnosti prominou,ale tváří se, že by vypili aj mrtvému z ucha....
Zkusím znovu vznésti dotaz, jestli někdo ze zde přítomných vyrábí pálenku z ryngótů a má s ní dobré zkušenosti. Nemíním sbírat jak idiot 14 dnů ryngle obsypané vosami, dělat kvas, zaplatit hříšné peníze za vypálení a pak zjistit, že se pálenka může vylít do kanálu.
ullicnik ullicnik 4.8.2011 14:39  19146
Ono se může pálit nějak jinak? :)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 4.8.2011 14:37  19145
tilkaExistují komerční pálenice, tam to doneseš a oni ti to za drobný poplatek vypálí.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 4.8.2011 14:06  19144
tilka [19142]: Klub Opilství a výtržnosti není nic pro tebe? Jinak já měla za to, že pálit se dá všechno :)
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 4.8.2011 14:04  19143
V opilstvi by jiste radi poradili :)
tilka tilka dálky, ty bývaly blíž 4.8.2011 14:03  19142
Zdá se mi to, nebo na Lopuchu FAKT není regulérné klub o chlastu? Jestli to není tím, že je tu tak málo Moraváků o))
Potřebovala bych vědět, jestli se z rynglí dá dělat pálenka. Z dětství mám zafixováno, že ne. Metráky krásných rynglí jsme rozdávali po vesnici a nikdy jsme z nich nepálili. Nemáte někdo osobní zkušenost? Už se začínají červenat a já budu brzy řešit nerudovský problém.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 30.7.2011 15:13  19141
Nakonec z nich byl moc dobrý švestkový štrúdl s mákem.
borrasca Borrasca Kdo je čistý - do příkopu! 30.7.2011 15:10  19140
http://www.apetitonline.cz/recepty/166-svestkovy-8218krambl8216-s-rebarborou.html
Sice je to variace na drobenkový koláč, ale moc dobrá. Rebarboru nedávám (stejně už není), buďto dávám jenom švestky nebo k nim něco přihodím, třeba blumy a tak. Do drobenky jakékoliv sušenky, třeba esíčka (ty dávám i jako základ pod cheesecake)...
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 28.7.2011 20:57  19139
Ovoce k masu nesnáším, to ne.
Knedlíky budu konzultovat s mladým pánem. Na štrúdl tu máme jabka a nevím, jestli se Wronski bude chtít patlat ještě se švestkovým (u nás se totiž nevede z kupovaného těsta:))
ziggy 28.7.2011 20:51  19138
švestková omáčka na maso .. mňam
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 28.7.2011 20:41  19137
Bramborový knedlíky se švestkama, posypané makem, mňam. A ošklivý cukr vynechat. ;o)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 28.7.2011 20:32  19136
štrůdl se švestkama a mákem
beruthiel beruthiel Wibbly Wobbly, Timey Wimey. 28.7.2011 20:31  19135
No a co třeba http://www.apetitonline.cz/recepty/3237-veprove-na-svestkach.html nebo tak něco.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt