Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Diskuze na Lopuchu,
pohlazení na duchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
vinyl vinyl - ...jen si hraju 5.8.2011 08:57  19176
ullicnikNic proti svíčkový, ale na gril i jinam jsou lepší a zajímavější masa. Když hovězí, tak jihoamerická roštěná, luxusní jsou kachní prsa, klidně jehnečí kotletky, z vepřového klasicky pěkná krkovička... a nestojí 600/kg
ullicnik ullicnik 5.8.2011 08:49  19175
V sobotu jsem na řadě s grilováním, bude nás 6 (3x holka, 3x kluk) a spočítal jsem, že by mohlo/mělo stačit 2,5kg svíčkový...když je trošku zatlásknu bramborou, pečivem a zeleninou :)

DSCN3480
vinyl vinyl - ...jen si hraju 5.8.2011 08:04  19174
CovaS čištěním se moc nemažu :-)
cova 5.8.2011 08:04  19173
vinylPředpokládáš správně...:-) Manželka a mladší dcera je taky nejí, hodovat budeme se starší dcerou, která je miluje stejně jako já. Jen mě moc nebaví to čištění...
vinyl vinyl - ...jen si hraju 5.8.2011 08:00  19172
mušlePředpokládám slávky. Taky se po nich můžu utlouct, ale žena je nemusí, takže si je dávám jen když jsem sám doma :-)
cova 5.8.2011 07:49  19171
Dnes po šichtě vyrážím do Makra na mušle, dostal jsem na ně takovou chuť, až z toho mám třes...:-) Budou na česneku, víno, bagetka, sosík, uff... Kdo má rád, tip na překvapivě levnou a skvělou večeři - cca 1kg pro dva 80,-Kč.
alchymista 4.8.2011 23:05  19170
Vanda [19166]: Jde dělat taky z brambor nebo z řepy /viz ullicnik/ :)
maggie Maggie You dont know what you have - untill you lose it 4.8.2011 21:03  19169
Ty obyčejné "špendlíky" kolem cest jsou myrobalány... zrovna nedávno jsem to řešila, ale my tomu taky říkáme špendlíky :o)
kokos kokos 4.8.2011 20:30  19168
Kokosek je tady, tj. ve Slezsku - do debaty o špendlíkách už nejdu. Každý tady mluví jak mu huba narostla a tak to má být, tak je to správné.
Jinak ryngle se normálně u nás pálily, prý slivky to nejsou. Ale tam kde je trnek málo se to pije. Tož tak.
ullicnik ullicnik 4.8.2011 20:26  19167
Když de dělat z brambor...
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 4.8.2011 20:03  19166
ach jo, teď se nezbavím tohodle: na kilo cukru kilo hoven...
triss triss 4.8.2011 19:40  19165
tilka [19159]: simtě, zkvasit a vypálit se dá všechno, rynglovici jsem snad viděla i na farmářských trzích, ale pro pálenky, vyjma whisky nemám buňky, takže chuť neposoudím, ale špatné to nebylo
alchymista 4.8.2011 19:11  19164
Ukrajinci ostatně pálí Samohon přímo z cukru, páč by ho byla jinak škoda.
alchymista 4.8.2011 19:04  19163
OK!
Tilko, jestli je to u Vás dost sladký, dá se to udělat z jakýhokoliv ovoce dobrý.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 4.8.2011 17:37  19162
tilka [19161]: Však jo, já reagovala na Alchymistu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt