Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Tolik rozruchu
jen v Lopuchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
cova 5.8.2011 09:52  19189
vinylV nabídce je momentálně vanička 400g za 142Kč, tj. 355/kg.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 5.8.2011 09:51  19188
trissTo není tolik, čekal jsem tak 400. Ale já si příští týden zase nasbírám :-)
triss triss 5.8.2011 09:49  19187
vinyl [19185]: na náplavce na trzích je mají krásný za 290 kč/kg
vinyl vinyl - ...jen si hraju 5.8.2011 09:49  19186
Koukám, že Macek je specialista na lišky :-)Ale bál bych se, že v těch karabnátcích se lišky chuťově ztratí, jsou velmi jemné.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 5.8.2011 09:47  19185
ullicnik: já myslel, že to škrábeš často, proto jsem to říkal, že jsem možná někde udělal chybu. Umlít stačí jednou. Tatarák z tuňáka je vynikající, ten ale stačí nakrájet na malý kostičky.

cova: pro zajímavost, kolik stojí kilo lišek? Letos už jsem márkrát měl, ale jen nalezený vlastnoručně, nejčastějc dělám právě s rizotem nebo těstovinama. Ale geniální jsou "kanapky s liškama" : nejlíp čerstvě upečená bageta,nakrájená kolmo, přepuštěný máslo smícháš s Philadelfii nebo Bukem, lišky uděláš na pánvi, v půlce přihodiš hrst čerstvého tymiánu, pak pokladeš na kanapky a zasypeš čerstvým tymiánem. Skvělě se k tomu hodí sekt. Copyright Miroslav Macek
cova 5.8.2011 09:41  19184
ulicnikDíky za odkaz, určitě to nevypadá (a nechutná) zle, ale když já víc tíhnu spíše k tomu středomoří... :-)
ullicnik ullicnik 5.8.2011 09:36  19183
http://www.macekvbotach.cz/karbanatky-s-liskami/
cova 5.8.2011 09:33  19182
LiškyKdyž už budu v tom Makru, mají v nabídce i čerstvé lišky, chystám se zakoupit a zítra k obědu s nimi něco dobrého spáchat - zřejmě risotto, ale pokud byste měli tip na něco zajímavého a chuťovými buňkami prověřeného (mimo klasických úprav "na smetaně" apod.), rád se nechám inspirovat.
ullicnik ullicnik 5.8.2011 09:28  19181
Zrovna si řikám, že jim jako předkrm tak 100g-200g naškrábu, ale když řikáš jaký to je, tak bych to snad odnesl k mámě aby mi to párkrát umlela... Škoda že nemám tuňáka, nebo lososa, udělal bych jim tatarák z lososa.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 5.8.2011 09:24  19180
ullicnikK tomu škrábání. Jednou jsem svíčkovou zkoušel škrábat, byl to děsný voser a výsledek vůbec nestál za to, zůstaly tam větší kousky. Běžně tatarák dělám ze zadniho, který umelu a výsledek parádní za zlomek ceny.
ullicnik ullicnik 5.8.2011 09:09  19179
Ryby nesnasim a krkovicka je taky super, ale nejak mi vychazi lip z trouby - stavnatejsi a mekci.
ullicnik ullicnik 5.8.2011 09:08  19178
Jehněčí mi moc nejede a když tak z nenarozenejch a to je drahý. Kachnu taky na grilu nemusim. Jihoamerická rostena je super, uznavam, lepsi dokonce, ale oni maji radi tohle, tak sem jim koupil tohle, ja proti tomu vubec nic nemam, ale radsi bych ji naskrabal :)
cova 5.8.2011 09:04  19177
Hovězí u nás na grilu moc na odbyt nejde, jak píše vinyl, není nad krkovičku, moc rádi máme ryby, kuřecího by se nikdo ani nedotkl... Na svíčkovou existuje spousta lepších možností úpravy.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 5.8.2011 08:57  19176
ullicnikNic proti svíčkový, ale na gril i jinam jsou lepší a zajímavější masa. Když hovězí, tak jihoamerická roštěná, luxusní jsou kachní prsa, klidně jehnečí kotletky, z vepřového klasicky pěkná krkovička... a nestojí 600/kg
ullicnik ullicnik 5.8.2011 08:49  19175
V sobotu jsem na řadě s grilováním, bude nás 6 (3x holka, 3x kluk) a spočítal jsem, že by mohlo/mělo stačit 2,5kg svíčkový...když je trošku zatlásknu bramborou, pečivem a zeleninou :)

DSCN3480

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt