Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Diskuze na Lopuchu,
pohlazení na duchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
thegen TheGen Čtou to degen... ale co - Peachoviny? 24.8.2011 16:57  19456
Jedno malý a jedno velký plastový na všechno.

BTW: na co jich máte víc? To funguje nějaká UL o bakaných bakteriích?
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 24.8.2011 16:49  19455
Dve mensi dreveny na pecivo a zeleninu a vetsi plastovy na maso.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 24.8.2011 16:48  19454
Jsem četla nějakej test a na plastovým prkýnku se i po umytí drželo víc bakterií než na dřevěným. Máme oboje.
ullicnik ullicnik 24.8.2011 16:42  19453
velky dreveny řeznický, ktery je furt venku a je na pecivo (a tak) a pak dve plastovy (malej a velkej) kde se dela vsechno ostatni.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 24.8.2011 16:32  19452
Shelle [19450]: kam si mam jit stoupnout do fronty? A dostane se na me? :-)
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 24.8.2011 15:56  19451
Doma máme jenom dřevěný prkýnka - jedno na maso, jedno na cibuli (a česnek), mnoho dalších na ostatní věci.
shelle Shelle - Good Service 24.8.2011 15:37  19450
Jaka matew prkenka?

Ja rozdavam Joseph&Joseph, ale sama mam tri drevena na zeleninu a chleba, jedno plastove na maso, druhe plastove na sladke. Nejka mam trauma, ze to drevene se rucne tak dobre neumyje, i kdyz by ho clovek mel jen na maso. Ale ja maso moc nekrajim, kdyz o tom tak premyslim.
ziggy 18.8.2011 09:23  19449
kdysi jsem zkoušela mrazit vykynutý těsto a jako nic moc .. lepší zamrazit korpus a pak dopéct jindy s ingrediencema ..
vinyl vinyl - ...jen si hraju 18.8.2011 08:54  19448
ziggiJá teda s mražením těsta nemám zkušenost, ale proč nezamrazíš těsto a mrazíš upečenou pizzu bez ingrediencí?
ziggy 17.8.2011 18:42  19447
zatížené luštěninama? to už jsem někde slyšela .. ted jsem dopekla, nedopadlo to nejhůř, ale příště to zkusím, dík
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 17.8.2011 16:53  19446
Taky bych zatížila nějak tak:-)
frakira 17.8.2011 13:53  19445
ziggyco treba zkusit to upect stejne jako se pecou kolace, co se naplni az dodatecne? (zatizene lusteninama)
Nevim, mozna je to uplne stupidni napad, ale kdyz to funguje na kolac, na pizzu by mohlo taky..
ullicnik ullicnik 17.8.2011 07:35  19444
M. Macek napsal další recept s Liškama:

http://www.macekvbotach.cz/zapekane-brambory-s-liskami/
denise 17.8.2011 07:28  19442
Díky, vyrážím do Billy a Prahu dám tak za týden.
ullicnik ullicnik 17.8.2011 07:26  19441
Včera jsem dělal domácí máslo, bylo to opravdu raz dva. Když si vezmete nějaké lékařské rukavice (nebo jiné ale takové které neuvolňují divné zápachy a chutě) tak neni oni otrava to vymývání vodou. Nemít myčku, tak do toho ale nejdu:)

Bylinky jsem do toho zatím nedávál, protože jsem byl už moc líný natrhat něco na zahradě. Nicméně další pokus už bude bylinkový, lehce solený (zkusim šmytlík a/nebo bazalku).

Chuťově super, ale jestli je to nějak výrazně lepší než slušné kupované to bych neřekl.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt