Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Když diskuse,
tak s Lopuchem

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
ziggy 26.9.2011 16:57  19638
já předvařenou nepoužívám .. u tý to třeba ještě pochopim .. resp. ono to má celý logiku, ale já to ze zvyku nikdy prostě neřešila a nepřemýšlela nad tim :-)
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 26.9.2011 16:54  19637
ziggy [19635]: Nepropiram, zadnou.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 26.9.2011 16:50  19636
ziggy [19635]: Používám výhradně Uncle Bens a ta není třeba prát, stejně jako žádná parboiled
ziggy 26.9.2011 16:34  19635
chci se zeptat, propíráte před vařením rýži? jsem se o tom dneska bavila s kamarádkou .. já ji propírám pod tekoucí vodou v cedníku, dělám to protože to dělala moje máma, nidky mi to nepřišlo divný, prostě jako se myje před jídlem jablko .. kamarádka na mě kulila oči, že prý to nedělá, že to se možná dělalo dřív, když ta rýže tady ještě stála za prd a bylo potřeba ji umýt a dneska už to neni nutný, zejména u takový tý předvařený vůbec ne .. tak kdo z nás je mimo? :-)
triss triss 26.9.2011 10:12  19634
Teketapa [19613]: na másle zesklovatět cibuli/šalotku, vhodit zelený hrášek, lehounce orestovat, zalít vývarem a nechat tak 8-12 minut vařit, podle toho, jestli šlo o zmrzlý hrášek, či nikoli, rozmixovat, zjemnit smetanou, ochutit bazakovým pestem
Scalex [19618]: souhlasím, ze sterilovanýho si to nedovedu představit, ale je fakt, že ten mražený musí být kvalitní
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 25.9.2011 21:06  19633
:)
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 25.9.2011 20:54  19632
zase takova blbinka, ale IMO roztomile :)rice_teddy.jpg
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 25.9.2011 20:42  19631
Scalex [19618]: napodobne... sterilovany hrasek opravdu nemam rada - a v polevce a rozmixovany si ho uz vubec neumim predstavit...
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 25.9.2011 10:52  19630
Vanda [19627]: To jsou ty zive kultury :)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 25.9.2011 10:14  19629
19.10. kterého roku?
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 25.9.2011 09:51  19628
:)) limitovaná
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 25.9.2011 09:51  19627
To je nějaká imitovaná série s bonusem?
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 25.9.2011 09:49 - Oblíbené kluby (14:32) 19626
Včera jsen otevřela kelímkovou smetanu (Kunín). Trvanlivost měla do 19.10. Po celém povrchu byla plíseň.
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 25.9.2011 08:01  19625
Přesnídávková polívka pro slečinky se povedla. Hrášek jsem použila domácí mražený zelený, na konci přidala smetanu s rozšlehaným vajíčkem. Mňam.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 24.9.2011 22:32 - Oblíbené kluby (14:32) 19624
Normální česká hrachovka má být ze sušeného hrachu, s česnekem, majoránkou, slaninkou a osmaženou houstičkou! Ze zeleného hrášku je to jen taková přesnídávka pro slečinky ;)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt