Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Zelený je lopuch,
fotbal to je hra...

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 8.10.2011 12:01  19730
Anka [19729]: sparit a hned pod studenou vodu a jemne osmahnout na slanine...
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 8.10.2011 11:46  19729
Mám hlávkovou kapustu. Nakrájela jsem ji "jako zelí" a chtěla bych ji udělat k steakům z krkovičky nějak jednoduše, třeba jen restovanou. Prostě aby to nebyla dušená kejda. Máte to někdo vyzkoušené? Kapusta je poměrně tuhá záležitost...
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 7.10.2011 16:23  19728
Mně to právě přijde zajímavý, že třeba balsamico a olivolej můžeš aplikovat najednou a v poměru, který si nastavíš - třeba na mozzarellu s rajčaty nebo na zeleninu nakrájenou jen tak na talíř, když si neděláš salát.
tessien Tessien Of course slavery is the worst thing - that ever happened. But maybe... 7.10.2011 16:16  19727
Neni lepsi ocet/olej spis nalevat nez strikat (s vyjimkou teda postriku na panev/vymazani neceho, ale na to predpokladam tamtu vec nechces)?
shelle Shelle - Good Service 7.10.2011 15:01  19726
Vanda [19723]: Vypada to zajimave, jen bych mela obavy jak ty.

Ja nakonec kupuji tenhle a kdyz dojde, koupim novy. Ale ja nepotrebuji strikat ocet a tohle mam jen na panev.

tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 7.10.2011 14:36  19725
Cova [19722]: kvitko [19721]: Jj, ja si to myslela, jen jsem to nemela potvrzene.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 7.10.2011 13:09  19724
(píšu jako prase)
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 7.10.2011 13:05  19723
Máte někdo zkušenost s tímhle postřikovačem? Líbí semi, že se dá nastavit poměr oleje a octa, že se dá stříkat samostatně jen olej, lípí se mi páčka na stříkání. Zajímalo by mě, jestli se to neucpává, jestli je to dobře čistitelné - předpokládám vyčistit jednou za čas nádobku a trysku, aby olej nezežluknul.
cova 7.10.2011 12:40  19722
To bych nedělal - barvy (např. OVO) by sice neměly být vyloženě zdravotně závadné, ale není to klasické potravinářské barvivo...
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 7.10.2011 12:35  19721
To bych asi nezkoušela.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 7.10.2011 11:58  19720
dotazMuzou se barvy na vajicka (na barveni vajec) pouzit i do pokrmu jako klasicke potravinarske barvivo nebo radsi ne?
vinyl vinyl - ...jen si hraju 4.10.2011 11:04  19719
phannyjj, dřív jsme měli foodprocesor, takový kompaktnější, ale pak se rozbil šlehač pak i stroj na těstoviny a ruční pasírka mě nějak srala,navíc neměl jsem mlýnek na maso, tak jsme to promysleli a koupili Chefa.
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 4.10.2011 08:34  19717
Tigo [19715]: Výborné, děkuji :)
"Babica mi připomíná jednu českou kuchařku z osmdesátých let, která pojednává o japonské kuchyni. Je tam výrok, že Japonci sice používají na suši čerstvé ryby, ale protože u nás nejsou k dostání, můžeme je nahradit párkem. "
Takové věci člověku vženou slzy do očí :)
misulina misulina 4.10.2011 07:49  19716
VandaKdyž ono potrvá, než se zaučí:-)))
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 4.10.2011 07:38  19715
Podvod z prášku

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt