Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Když diskuse,
tak s Lopuchem

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
ziggy 11.10.2011 16:28  19745
vývar do rizota třeba, ne? nebo na omáčku carbonara používám zeleninový vývar..
vinyl vinyl - ...jen si hraju 11.10.2011 15:56  19744
Co se zeleninovým vývarem? Teď jsme dělali slepičí, to byla velká ňamka, i když předtím slepice na paprice byla bezkonkurenční.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 11.10.2011 15:41  19743
zblunce [19742]: Zeleninu do polívky :). Mrkev, petržel, celer, cibuly, před dovařením možno kousek pórku a nakonec i trocha česneku.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 11.10.2011 15:24  19742
delate si tu nekdo domaci zeleninovy vyvar? co do nej davate?
johnny10 11.10.2011 07:54  19741
Scalexten recept na domaci pomazanku zni vyborne, diky za tip!
scalex Scalex 9.10.2011 21:33  19740
Tak ona upečená cibule ztratí štiplavost, zesládne a chuťově je to něco úplně jiného než syrová. Takže je to tam jako nositel další chuti. Dtto česnek - syrový by byl taky něco jiného, než když se těch osm stroužků upeče a jejich chuť se vmísí do masa.
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 9.10.2011 21:29  19739
Scalex [19738]: O to mi šlo. Zkusíme.
scalex Scalex 9.10.2011 21:17  19738
Doplnění: se syrovou cibulí mi to, nevím proč, nejede. Myslím tím když se to s tou cibulí umele. Přitom nasypaná na namazaný chleba mi šmakuje.
scalex Scalex 9.10.2011 21:15  19737
Protože mi to tak chutná. Komu je libo, ten si může namazaný chleba pocibulit syrovou cibulí.
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 9.10.2011 21:15  19736
Wronski [19734]: Myslim tím proč tam nedáváš syrovou cibuli?
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 9.10.2011 21:14  19735
Kolikrát já už na Lopuchu zmiňovala naši úžasnou domácí bůčkovou pomazánku... My do ní akorát ještě přimelem syrovou cibuli, ať to má šmak.
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 9.10.2011 21:13  19734
Proč tu cibuli pečeš?
scalex Scalex 9.10.2011 21:12  19733

Kilo a půl pololibového bůčku (alespoň polovina hmotnosti by mělo být libové maso). Pokrájet na kostky, hodit do pekáčku. Nakrájet dvě velké cibule na hrubo, nakrájet 6-8 stroužků evropského česneku na proužky. Vše promíchat, podlít vlažnou vodou, osolit, opepřit, hojně posypat drceným kmínem. Dát péct cca na tři hodiny na 150 stupňů. Občas promíchat (tak jednou za 30-40 minut), v případě potřeby ještě trochu podlít vodou.

Po upečení nechat vychladnout a prohnat celý obsah pekáčku mlýnkem na maso. Vzniklou směs natírat na chleba (optimálně domácí), pojídat a zapíjet dobrým pivem.

Lahoda převeliká.

wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 8.10.2011 14:58  19732
Párkát to prohodila a bylo to dobrý!
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 8.10.2011 14:49  19731
zblunce [19730]: Musela jsem to pak smahnout trochu dýl a trochu podlévat vodou, aby to změklo. Ale dobré. Zůstala křupavá a zelená, ale nemusel to člověk žvejkat půl hodiny. K tomu byl steak z krkovičky (nenaklepaný, vysoký, osolený, opepřený, ocitronovaný) a brambory šťouchané s cibulkou na sádle.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt