A teď jedna příjemná zkušenost z restaurace:
V neděli jsme se motali kolem Mníšku pod Brdy a vím, že na nádraží Mníšek pod Brdy (pozor, je to asi 2km od Mníšku) je vyhlášená restaurace. Tak jsme tam zašli. Jednak, zapomeňte na představu nádražní restaurace, protože to je nově překrásně zrekonstruovaný (dlouho jsem neviděl příjemnější interiér restaurace). Vyhlášená není jen tak pro nic za nic, vaří tam úžasně. Dělají tam pouze! hotovky, tak cca 8-10 ks (možná někdy míň nebo víc, podle očekávané spotřeby), kolem 11/12h si tam jen stěží sednete (sjíždí se tam celé okolí). Já jsem si dal hovězí líčka na víně a k tomu šťouchaný brambory. V bramborách byly bylinky, očividně čerstvý (petrželka a asi cibulová nať nebo něco takovýho) a z brambor to opravdu bylo. Líčka se rozpadaly jen jsem se jich příborem dotknul, naprosto bezvadný. Přítelkyně měla kachnu s knedlíkem (ten byl taky jejich, ždána kupovaná srajda), vypadala a chutnala taky bez_vadně (500g). Jako dezert dort s kaštanovým krémem, který prý dělala sama paní majitelka a udělala ho luxusně. K tomu točená kofola 0,5l a pro mě řezanej kozel. I s 10% dýžkem za 300 Kč. Jídlo se pohybovalo od 87 do 120, kachna byla z těch dražších, líčka zase z těch trochu levnějších.
Podle info co mám, tak tam vaří poctivě, kvalitně a dobře. Pouze tedy hotovky, a to platí i přes večer, ale rozhodně si tam jako v restauraci s hotovkama nepřipadáte, obsluha, interiér, prostředí, všechno parádní. Nejlepší na tom je, že když chce někdo ušetřt a přitom se lidsky a dobře najíst, tak bez pití a i s 10% dýžkem to jde pod kilo.
A trochu náročnějšímu strávníkovi co do gurmánského zpracování doporučuju www.liskovka.cz , nikdy nezklamali, tento víkend měli zvěřinový víkendový menu ….jezismajrá, ty jejich paštičky….
|