Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Lopuch, server nejen
pro botaniky

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 1.11.2011 22:19  19855
maggieTak zkusit uskladnit dýni můžu, snad by náš panelákový sklep snesla. Je fakt, že doma jich mám pár při pokojové teplotě už asi měsíc a jsou furt stejný i vevnitř dobrý. kdyžtak udělám něco jinýho kdyby nevydržela:-)
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 1.11.2011 21:00 - Oblíbené kluby (13:53) 19854
zkuste klub Vánoce :-)
ziggy 1.11.2011 18:15  19853
Maggie: čočkovou dělám na nový rok ..
frakira: vánoční apetit jsem jeden viděla a ten mě právě inspiroval k tý změně .. ale nenašla jsem tam nic konkrétního co bych chtěla uvařit.

díky všem za tipy, ted tu ještě prohlížím recepty na webu a nakonec to asi vidim na špenátovou polévku s parmezánem a pečeného lososa s limetovo-rukolovým máslem a bramborami..
maggie Maggie You dont know what you have - untill you lose it 1.11.2011 17:56  19852
kvitkoDýně Hokkaido někdy vydrží až do jara, záleží na uskladnění.

Jinak co se polévky na Vánoce týká, tak míváme čočkovou.
ullicnik ullicnik 1.11.2011 14:50  19851
Budu rád pokud bude chutnat:) Pak napiš jaký to bylo.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 1.11.2011 14:39  19850
ullicnik: kolem toho nádraží docela často jezdíme, o rekonstrukci vím, ale stejně by mě nenapadlo se tam stavit. Asi pověst nádražních restaurací:-) Takže to je docela dobrej tip.
ullicnik ullicnik 1.11.2011 14:30  19849
A teď jedna příjemná zkušenost z restaurace:

V neděli jsme se motali kolem Mníšku pod Brdy a vím, že na nádraží Mníšek pod Brdy (pozor, je to asi 2km od Mníšku) je vyhlášená restaurace. Tak jsme tam zašli. Jednak, zapomeňte na představu nádražní restaurace, protože to je nově překrásně zrekonstruovaný (dlouho jsem neviděl příjemnější interiér restaurace). Vyhlášená není jen tak pro nic za nic, vaří tam úžasně. Dělají tam pouze! hotovky, tak cca 8-10 ks (možná někdy míň nebo víc, podle očekávané spotřeby), kolem 11/12h si tam jen stěží sednete (sjíždí se tam celé okolí). Já jsem si dal hovězí líčka na víně a k tomu šťouchaný brambory. V bramborách byly bylinky, očividně čerstvý (petrželka a asi cibulová nať nebo něco takovýho) a z brambor to opravdu bylo. Líčka se rozpadaly jen jsem se jich příborem dotknul, naprosto bezvadný. Přítelkyně měla kachnu s knedlíkem (ten byl taky jejich, ždána kupovaná srajda), vypadala a chutnala taky bez_vadně (500g). Jako dezert dort s kaštanovým krémem, který prý dělala sama paní majitelka a udělala ho luxusně. K tomu točená kofola 0,5l a pro mě řezanej kozel. I s 10% dýžkem za 300 Kč. Jídlo se pohybovalo od 87 do 120, kachna byla z těch dražších, líčka zase z těch trochu levnějších.

Podle info co mám, tak tam vaří poctivě, kvalitně a dobře. Pouze tedy hotovky, a to platí i přes večer, ale rozhodně si tam jako v restauraci s hotovkama nepřipadáte, obsluha, interiér, prostředí, všechno parádní. Nejlepší na tom je, že když chce někdo ušetřt a přitom se lidsky a dobře najíst, tak bez pití a i s 10% dýžkem to jde pod kilo.


A trochu náročnějšímu strávníkovi co do gurmánského zpracování doporučuju www.liskovka.cz , nikdy nezklamali, tento víkend měli zvěřinový víkendový menu ….jezismajrá, ty jejich paštičky….
frakira 1.11.2011 14:14  19848
U nas se misto rybi polevky dela polevka z kysaneho zeli, misto ryby jime rizky.. Nicmene pujc si nekde vanocni vydani treba apetitu, mam pocit, ze posledni roky tam jsou alternativni stedrovecerni jidelnicky..
ullicnik ullicnik 1.11.2011 14:11  19847
Mám moc rád tuňáka, čím syrovější, tím lepší. Co mě ale od jeho konzumace odrazuje je jejich celkem brutální vybíjení z týhle planety.

Nedávno jsěm měl tresku /ja ryby jinak moc rád nemám/ (známé manžel tam jel na ryby a dala nám pár kousků) a bylo to něco úžasnýho. Nechutnala ani nesmrděla po rybě, jemná, výtečná.
scherie Scherie 1.11.2011 14:10  19846
Mňo, my jsme si na Štědrý večer klidně dali biftek a pečené brambory. Ryby nejím, nevím,proč bych si kvůli tradicím neměla pochutnat:-)
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 1.11.2011 14:08  19845
Mimochodem, kdo nerad klasickou rybí polívku, ale ryby jinak rád, tak můžu vřele doporučit Halászlé.

Anka [19844]: Bať. Pangase nebrat. Taky jsem zastánce tradičního kapra, ale když by nebyl kapr, tak bych koukal po lepší čerstvý rybě.
Před časem jsem zkoušel pražmu na rozmarýnu a to nebyl úplně špatný nápad :)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 1.11.2011 14:01  19844
Když ne kapra, tak už bych si koupila na tu slávu nějakou pořádnou rybu.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 1.11.2011 13:56  19843
Meli jsme ho zatim jednou, chteli jsme to zkusit. Mozna vymenime rybu.
ullicnik ullicnik 1.11.2011 13:55  19842
Místo toho polystyrenovýho pangase doporucuju cerstvou tresku.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 1.11.2011 13:52  19841
ziggy [19836]: Hovezi vyvar s jatrovymi knedlicky a rizky kureci, veprove, obalene file z pangase. Salat jen ja, takze stanny s chlebem.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt