Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Diskuze na Lopuchu,
pohlazení na duchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 7.11.2011 18:13  19864
Dnes jsem poprve vyzkousela madlenky, chtela jsem je pect v klasickych papirovych kosiccich, ale ty, co mam ted, se ukazaly byt znacne mene drzici nez ty, ve kterych jsem driv pekla muffiny, takze povolily a madlenky se rozebehly po plechu, vznikla jedna velka madlenka sem tam narusena okrajem kosicku. Ale je to dobre :)
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 6.11.2011 18:56  19863
Koupila jsem letos postupně čtyři bazalky z různých obchodů - Albert, Lidl, Tesco. Vždycky, když jsem je "obrala", sestříhla jsem je, ale tak, aby jim zůstala aspoň jedna uzlina, ze které pak vyrážely další lity. Sesadila jsem je do truhlíku. Na jaře jsem je měla za oknem a pak v létě na terase. Přežily všechny a kdybych je nenechala na terase přemrznout, tak by možná i přezimovaly. Ale kdo by se s tím opatroval.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 6.11.2011 18:43  19862
Jo, jsou pěstovaný pro tohle krátkodobý použití. Málokdy přežijí.
ziggy 6.11.2011 14:57  19861
mě chcíply i ty z trhů .. ale je fakt, že jsem je přesadila, to jim možná nesedlo ..
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 6.11.2011 14:55  19860
Je to na "jedno použití", ale může se zadařit něco částečně udržet a dál pěstovat. I jsem o tom kdysi četla článek, že ty supermarketové jsou "rychlopěstované" a skladované v zimě a tmě, takže pak je rychle po nich. Moje zkušenost je, že dole uhnijí stonky. I když zrovna letos jsem od jara do nedávna měla jednu bazalku, která byla supermarketová. Ale koupila jsem ji jako extrémně krásnou, hustou, tmavě zelenou a zůstaly mi z ní v květináči jen tři stvoly, které to přežily. Ale na druhou stranu se zase docela pěkně chytly a celé ty měsíce jsem uždibovala. Pokud chceš trvanlivou bylinku, doporučuji koupit v zahradnictví předpěstovanou rostlinku. Zkoušela jsem i ze semínka, ale chce to moc péče :) Také se mi osvědčily bylinky od bylinkáře z farmářského trhu.
ziggy 6.11.2011 14:24  19859
frakira: no tak to jsem ráda že v tom nejsem sama :-)
frakira 6.11.2011 14:17  19858
ziggyja si rikala, ze je to asi sunt zbozi, protoze mama me presvedcovala, ze to uplne staci zalevat a prece to nemuze hned chcipnout ;-(
(ja teda byla dlouho presvedcena, ze je to mysleno na jedno pouziti)
ziggy 6.11.2011 14:14  19857
kupujete někdy v obchodě v zelenině takový ty květináče s bylinkama? co děláte pro to aby vám vydržely a nebyly na jedno použití? mě to vždycky chcípne nebo pohnije .. bud něco dělám špatně (to je dost možný,spíš pravděpodobný) a nebo to je šunt zboží ..
rychlonoh rychlonoh Máte hlad? - Co nového na kopci 2.11.2011 10:11  19856
hokkaido bezne skladuju az do jara, v panelakovem sklepe bude lepsi, kdyz to budes casteji kontrolovat..
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 1.11.2011 22:19  19855
maggieTak zkusit uskladnit dýni můžu, snad by náš panelákový sklep snesla. Je fakt, že doma jich mám pár při pokojové teplotě už asi měsíc a jsou furt stejný i vevnitř dobrý. kdyžtak udělám něco jinýho kdyby nevydržela:-)
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 1.11.2011 21:00 - Oblíbené kluby (12:22) 19854
zkuste klub Vánoce :-)
ziggy 1.11.2011 18:15  19853
Maggie: čočkovou dělám na nový rok ..
frakira: vánoční apetit jsem jeden viděla a ten mě právě inspiroval k tý změně .. ale nenašla jsem tam nic konkrétního co bych chtěla uvařit.

díky všem za tipy, ted tu ještě prohlížím recepty na webu a nakonec to asi vidim na špenátovou polévku s parmezánem a pečeného lososa s limetovo-rukolovým máslem a bramborami..
maggie Maggie You dont know what you have - untill you lose it 1.11.2011 17:56  19852
kvitkoDýně Hokkaido někdy vydrží až do jara, záleží na uskladnění.

Jinak co se polévky na Vánoce týká, tak míváme čočkovou.
ullicnik ullicnik 1.11.2011 14:50  19851
Budu rád pokud bude chutnat:) Pak napiš jaký to bylo.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 1.11.2011 14:39  19850
ullicnik: kolem toho nádraží docela často jezdíme, o rekonstrukci vím, ale stejně by mě nenapadlo se tam stavit. Asi pověst nádražních restaurací:-) Takže to je docela dobrej tip.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt