Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Náš Lopuch Vám
vytře zrak

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 7.11.2011 19:26  19869
Madlenky

150 g hladké mouky
150 g polohrubé mouky
250 g másla (ja dala trochu min, asi 200 g)
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
6 vajec
200 g cukru krupice
citronová šťáva + kůra z půlky citronu (priste dam asi z celeho, mam rada kyselejsi, tohle tam nebylo skoro citit)


Vyšleháme celá vejce s cukrem a vanilkovým cukrem. Po částech a za stálého šlehání přidáváme rozpuštěné vlažné máslo. Po důkladném zašlehání přidáme mouku smíchanou s kypřícím práškem.
Těsto plníme do 3/4 formiček, pečeme v předehřáté troubě na 180 °C, přibližně 20 - 25 minut.
Pro ozvláštnění chuti můžeme přidat do těsta například kokos nebo čokoládu na vaření nasekanou na kousky.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 7.11.2011 19:04 - Oblíbené kluby (11:55) 19868
Tigo [19864]: recept?
shelle Shelle - Good Service 7.11.2011 18:24  19867
Ja mam totiz vyhlidly jeden plech, jenze ma rozmery 40x20cm a trouba ma vevntitr asi 41, tak nevim, jestli se mi vejde.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 7.11.2011 18:18  19866
Hodila jsem druhou varku, nacpala kosicky vic na sebe a uz to udrzely :)
Formicky prave nemam, jsou v poradi :)
shelle Shelle - Good Service 7.11.2011 18:17  19865
Tak po natrenovani to uz priste muze byt ve spravnych formickach :) Predpokladam teda, ze madlenky jsou fr. madeleines.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 7.11.2011 18:13  19864
Dnes jsem poprve vyzkousela madlenky, chtela jsem je pect v klasickych papirovych kosiccich, ale ty, co mam ted, se ukazaly byt znacne mene drzici nez ty, ve kterych jsem driv pekla muffiny, takze povolily a madlenky se rozebehly po plechu, vznikla jedna velka madlenka sem tam narusena okrajem kosicku. Ale je to dobre :)
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 6.11.2011 18:56  19863
Koupila jsem letos postupně čtyři bazalky z různých obchodů - Albert, Lidl, Tesco. Vždycky, když jsem je "obrala", sestříhla jsem je, ale tak, aby jim zůstala aspoň jedna uzlina, ze které pak vyrážely další lity. Sesadila jsem je do truhlíku. Na jaře jsem je měla za oknem a pak v létě na terase. Přežily všechny a kdybych je nenechala na terase přemrznout, tak by možná i přezimovaly. Ale kdo by se s tím opatroval.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 6.11.2011 18:43  19862
Jo, jsou pěstovaný pro tohle krátkodobý použití. Málokdy přežijí.
ziggy 6.11.2011 14:57  19861
mě chcíply i ty z trhů .. ale je fakt, že jsem je přesadila, to jim možná nesedlo ..
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 6.11.2011 14:55  19860
Je to na "jedno použití", ale může se zadařit něco částečně udržet a dál pěstovat. I jsem o tom kdysi četla článek, že ty supermarketové jsou "rychlopěstované" a skladované v zimě a tmě, takže pak je rychle po nich. Moje zkušenost je, že dole uhnijí stonky. I když zrovna letos jsem od jara do nedávna měla jednu bazalku, která byla supermarketová. Ale koupila jsem ji jako extrémně krásnou, hustou, tmavě zelenou a zůstaly mi z ní v květináči jen tři stvoly, které to přežily. Ale na druhou stranu se zase docela pěkně chytly a celé ty měsíce jsem uždibovala. Pokud chceš trvanlivou bylinku, doporučuji koupit v zahradnictví předpěstovanou rostlinku. Zkoušela jsem i ze semínka, ale chce to moc péče :) Také se mi osvědčily bylinky od bylinkáře z farmářského trhu.
ziggy 6.11.2011 14:24  19859
frakira: no tak to jsem ráda že v tom nejsem sama :-)
frakira 6.11.2011 14:17  19858
ziggyja si rikala, ze je to asi sunt zbozi, protoze mama me presvedcovala, ze to uplne staci zalevat a prece to nemuze hned chcipnout ;-(
(ja teda byla dlouho presvedcena, ze je to mysleno na jedno pouziti)
ziggy 6.11.2011 14:14  19857
kupujete někdy v obchodě v zelenině takový ty květináče s bylinkama? co děláte pro to aby vám vydržely a nebyly na jedno použití? mě to vždycky chcípne nebo pohnije .. bud něco dělám špatně (to je dost možný,spíš pravděpodobný) a nebo to je šunt zboží ..
rychlonoh rychlonoh Máte hlad? - Co nového na kopci 2.11.2011 10:11  19856
hokkaido bezne skladuju az do jara, v panelakovem sklepe bude lepsi, kdyz to budes casteji kontrolovat..
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 1.11.2011 22:19  19855
maggieTak zkusit uskladnit dýni můžu, snad by náš panelákový sklep snesla. Je fakt, že doma jich mám pár při pokojové teplotě už asi měsíc a jsou furt stejný i vevnitř dobrý. kdyžtak udělám něco jinýho kdyby nevydržela:-)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt