Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Něco navíc v zeleném?
A proč ne...

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
pavlajs pavlajs 9.11.2011 09:23  19878
Shelle 19877Mám moc ráda špenát a tak bych ho cpala klidně všude. Do salátů, omáček, jogurtu na slano ... pod cokoli s cibulí a česnekem - to bych zachovala všude ten česnek ....
Třeba toto
nerozumim obratu "moc špenátu" :-) špenátu není nikdy dost :)

a co ho dát zmrazit - já vím, co udělá po vytažení a rozmrznutí, ale pak by se dal zpracovat právě do zmiňovaných věcí.
shelle Shelle - Good Service 8.11.2011 21:37  19877
ziggy [19875]: Tak na tohle moc nejsem. A neni to tak 'rychle'.

Ja totiz kdyz koupim velky spent, tak ho casto hend nespotrebuji a pak ho musim vyhodit. Doby, kdy jsme kazdy den delala misu salatu, jsou pryc :( Delam takovy iransky dip, ale ten si jim take sama. A zobat ten speant samotny me neba teda.
valkil valkil Něco něčeho je ve skutečnosti - ničím ničeho 8.11.2011 15:01  19876
frakiraHm, ale hezky to zrovna nevypadá :-)
ziggy 8.11.2011 14:28  19875
před časem jsem narazila na tohle: http://hobby.idnes.cz/maso-zapecene-v-listovem-teste-zustane-krehke-a-stavnate-pes-/hobby-domov.asp?c=A110218_095758_hobby-domov_mce
a neni to marný ..
shelle Shelle - Good Service 8.11.2011 14:09  19874
Delate nekdo neco zajimaveho a rychleho z listoveho spenatu?
frakira 8.11.2011 13:06  19873
valkilmama rikala, ze mela na ty jahodove knedliky normalne recept v jedne stare kucharce..
valkil valkil Něco něčeho je ve skutečnosti - ničím ničeho 8.11.2011 12:03  19872
kvitkoJahodové knedlíky!!!! Brr..
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 8.11.2011 11:57  19871
kvitko [19870]: jeden z nejrozumnejsich clanku na toto tema... vcetne penezniho srovnani apod :-)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 8.11.2011 09:58  19870
Vitalia.cz také podlehla kouzlu MMB
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 7.11.2011 19:26  19869
Madlenky

150 g hladké mouky
150 g polohrubé mouky
250 g másla (ja dala trochu min, asi 200 g)
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
6 vajec
200 g cukru krupice
citronová šťáva + kůra z půlky citronu (priste dam asi z celeho, mam rada kyselejsi, tohle tam nebylo skoro citit)


Vyšleháme celá vejce s cukrem a vanilkovým cukrem. Po částech a za stálého šlehání přidáváme rozpuštěné vlažné máslo. Po důkladném zašlehání přidáme mouku smíchanou s kypřícím práškem.
Těsto plníme do 3/4 formiček, pečeme v předehřáté troubě na 180 °C, přibližně 20 - 25 minut.
Pro ozvláštnění chuti můžeme přidat do těsta například kokos nebo čokoládu na vaření nasekanou na kousky.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 7.11.2011 19:04  19868
Tigo [19864]: recept?
shelle Shelle - Good Service 7.11.2011 18:24  19867
Ja mam totiz vyhlidly jeden plech, jenze ma rozmery 40x20cm a trouba ma vevntitr asi 41, tak nevim, jestli se mi vejde.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 7.11.2011 18:18  19866
Hodila jsem druhou varku, nacpala kosicky vic na sebe a uz to udrzely :)
Formicky prave nemam, jsou v poradi :)
shelle Shelle - Good Service 7.11.2011 18:17  19865
Tak po natrenovani to uz priste muze byt ve spravnych formickach :) Predpokladam teda, ze madlenky jsou fr. madeleines.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 7.11.2011 18:13  19864
Dnes jsem poprve vyzkousela madlenky, chtela jsem je pect v klasickych papirovych kosiccich, ale ty, co mam ted, se ukazaly byt znacne mene drzici nez ty, ve kterych jsem driv pekla muffiny, takze povolily a madlenky se rozebehly po plechu, vznikla jedna velka madlenka sem tam narusena okrajem kosicku. Ale je to dobre :)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt