Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Tolik rozruchu
jen v Lopuchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 14.11.2011 09:40  19891
Zrovna si rikam, ze ja bych mozna poznala maximalne to, ze to neni kureci :-D
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 14.11.2011 09:39  19890
No, s mojí znalostí masa nepoznám, co to je za kus:-) Takže asi to skončí v guláši.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 14.11.2011 09:14  19889
ZvěřinaZáleži na tom, z jakého maso to je, já mívám srnčí nebo selátko divočáka a to není třeba mořit, natož péct dlouho. Mluvím tedy o hřebetu a kýtě, stačí na pánvi a pak dopéct v troubě, doba dle velikosti. Pak na chvíli do alobalu, aby se zatáhlo, ale musí zůstat červené. Plec je pak nejlepší na guláš nebo paštiku.

Když je maso ze starýho divočáka, je třeba ho namořit do vody s octem, aby vyčichlo. Jinak to dle mého opravdu není třeba. Takže až vyndáš a rozmrazíš toho daňka tak uvidíš co to je a podle toho uděláš jídlo. Kvůli výpaku proudu mi srnka v mrazáku maličko povolila, což neměla na štěstí vliv na chuť, ale popisky se staly absolutně nečitelné. Takže už jsem dvakrát vyndaval kýtu a nakonec z toho byla paštika nebo guláš :-)
scalex Scalex 13.11.2011 20:24  19888
No škoda že jsi tu úplně nová a nevíš, jak diskusní server funguje. 8^) Jinak bys rovnou napsala otázku (ať sem nebo do pošty) a jakmile bych se tu objevil, tak bych odpověděl. Netřeba mě vyhlížet v reálném čase. 8^)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 13.11.2011 19:47  19887
Jsem tu po Scalexovi asi dvakrát koukla a nic :)
Na první pokus to nedopadlo špatně. Dělala jsem ho z kližky a maso naštěstí krásně změklo. Pro příště musím trochu ubrat sůl a klidně přidat ještě trochu víc cibule, i když jí bylo docela hodně, a nebát se ji ještě víc "připálit".
scalex Scalex 13.11.2011 19:42  19886

kvitko: zvěřina by se měla prodávat už odležená, nicméně naložením do nálevu se nic nezkazí. Já většinou nakládám do směsi strouhané kořenové zeleniny (petržel, celer, mrkev), divokého koření (jalovec, černý a bílý pepř, mletý bobkový list, mleté nové koření, trocha rozmarýnu) a hutnějšího červeného vína a pak to v té směsi i peču. 

Pokud nechceš dělat omáčku založenou na kořenové zelenině, tak alespoň v červeném vínu (stačí tak 2 deci) rozmíchej to divoké koření, maso hoď do igelitového sáčku, zalej tou směsí vína a koření, pusou vysaj ze sáčku co nejvíc vzduchu, dobře sáček zadělej, pořádně to promni, aby se maso obalilo vínem i kořením a šoupni to alespoň na 20 hodin do lednice, s tím, že několikrát během té doby to vezmi, otoč a všelijak s tím chviličku šmrdlej, aby se koření a víno zapracovalo do masa.

Jinak zvěřina je vždycky lepší, když se peče maso vcelku, při nižší teplotě a delší dobu.

scalex Scalex 13.11.2011 19:35  19885

Scalex se tu zjevil už asi desetkrát a furt žádná otázka. Tak asi to šlo i bez nich. 8^)

Já měl shodou náhod taky guláš, podle trochu jiného receptu a maso trochu hýkalo. 8^)  Bylo to velice mňamózní.

vanda Vanda To je ten - hnusný punk 12.11.2011 20:00  19884
Anka [19883]: to mám doma taky - kupovala jsem v Globusu
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 12.11.2011 19:50  19883
TipKdo občas ulítne na Nutelle, ale je na něj příliš sladká, možná by mu to mohlo chutnat: V Bille jsem na zkoušku koupila skleničku něčeho, co nese značku BRINKERS a jmenuje se to Chocolate Symphony No2 - Dark Chocolate - Créme. 270 g za 59 Kč. Má to 30 % kakaa a není to marné.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 12.11.2011 19:18  19882
jsem dneska dělala k obědu telecí plátky - okořenit grilovacím, opéct na oleji, vyndat a dát do zapékací misky. Na pánev hodit pokrájenou bílou část jarní cibulky, kapary (mám Alnatura z DM a přijdou mi vynikající, jemnější, ne tak agresivní), poprášit hladkou moukou, lehce zasmahnout a zalít vodou, udělat hustší štávu, přidat trochu rozmarýnu, nalít na maso. Na to přidat plátky brambou (předem jsem je předvařila), brambory prokládala zelenou částí jarní cibulky a nakonec vše zalila smetanou (půl na půl zakysanou a cremefine na vaření) ochucenou solí, pepřem a grilovacím kořením a nechat vše tak dvacet minut v troubě. Moc to chutnalo :-)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 12.11.2011 19:01  19881
Já mám v mrazáku daňčí maso. Akorát nevím, z jaké části daňka. Je něco, co by se mělo udělat se zvěřinou před její úpravou? Nechat nějak vyčichnout nebo naložit nebo tak něco? Nikdy jsem nepracovala s takovýmhle masem. Jestli to teda taky neskončí v guláši.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 12.11.2011 18:13  19880
Zítra budu prvně páchat guláš. To jsem teda fakt zvědavá. Už jen zvolit správný recept je fuška, je to jako se svíčkovou.

Líbí se mi Scalexův recept, tak možná zkusím ten. Jen doufám, že se tu do té doby Scalex zjeví a odpoví mi na pár otázek :)
ziggy 9.11.2011 11:44  19879
Shelle: tka to naházej šunku, sýr, na to ten špenát, dochut, zabal, potři vajíčkem,posyp hrubou solí a peč .. to je asi nejrychlejší..
pavlajs pavlajs 9.11.2011 09:23  19878
Shelle 19877Mám moc ráda špenát a tak bych ho cpala klidně všude. Do salátů, omáček, jogurtu na slano ... pod cokoli s cibulí a česnekem - to bych zachovala všude ten česnek ....
Třeba toto
nerozumim obratu "moc špenátu" :-) špenátu není nikdy dost :)

a co ho dát zmrazit - já vím, co udělá po vytažení a rozmrznutí, ale pak by se dal zpracovat právě do zmiňovaných věcí.
shelle Shelle - Good Service 8.11.2011 21:37  19877
ziggy [19875]: Tak na tohle moc nejsem. A neni to tak 'rychle'.

Ja totiz kdyz koupim velky spent, tak ho casto hend nespotrebuji a pak ho musim vyhodit. Doby, kdy jsme kazdy den delala misu salatu, jsou pryc :( Delam takovy iransky dip, ale ten si jim take sama. A zobat ten speant samotny me neba teda.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt