Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Komu se nelení,
tomu se zelení.

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 15.11.2011 19:58  19902
Shelle [19901]: myslím, že tvůj plán by mohl vyjít ;)
shelle Shelle - Good Service 15.11.2011 19:08  19901
Valecky od babicky :)

Muj plan byl nechat rozmrazit a pak rozkrajet na platky na paracku.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 15.11.2011 19:00  19900
Na páru bych to nejdřív nechala povolit, do mikrovlnky nějakou minutu na stupeň rozmrazování a pak na vyšší výkon.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 15.11.2011 18:58  19899
V jakém stavu ho máš? Je to váleček, plněný koule nebo plátky?
Napařit klasicky na páře nebo dát v mikrotenáku do mikrovlnky a nechat na malý výkon ohřát.
shelle Shelle - Good Service 15.11.2011 18:58  19898
VandaJa s knedliky vubec neoperuji, tak se musim ptat blbe.

Varis ho zmrazeny nebo nechas rozmrazit? A jak dlouho? A nevadi, ze uz byl uvareny predtim?
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 15.11.2011 18:56  19897
uvaříš nový knedlík ;)
shelle Shelle - Good Service 15.11.2011 17:47  19896
Jak prosim udelam mrazeny bramborovy knedlik opet pozivatelny?
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 15.11.2011 11:58  19895
Zrovna jsem vytáhla ze schránky novej dTest a kdo myslíte, že je na prvním místě v testu rybích prstů? Zase ten Lidl!:-)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 14.11.2011 11:50  19894
Tak až to budu rozmrazovat, vyfotím to:-)))
vinyl vinyl - ...jen si hraju 14.11.2011 10:37  19893
To poznáte, když to bude na kousky, je to jasný, když jeden velký kus a víc šlachovitý a prorostlý tak plec, když pěkný a libový tak kýta a když vizuelně jako panenka tak je to hřbet. Gulášem samozřejmě nic nezkazíš.
frakira 14.11.2011 09:54  19892
Tigo, kvitko+1 (ale teda neverila jsem, ze nejsem v tomto klubu jedina ;-))
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 14.11.2011 09:40  19891
Zrovna si rikam, ze ja bych mozna poznala maximalne to, ze to neni kureci :-D
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 14.11.2011 09:39  19890
No, s mojí znalostí masa nepoznám, co to je za kus:-) Takže asi to skončí v guláši.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 14.11.2011 09:14  19889
ZvěřinaZáleži na tom, z jakého maso to je, já mívám srnčí nebo selátko divočáka a to není třeba mořit, natož péct dlouho. Mluvím tedy o hřebetu a kýtě, stačí na pánvi a pak dopéct v troubě, doba dle velikosti. Pak na chvíli do alobalu, aby se zatáhlo, ale musí zůstat červené. Plec je pak nejlepší na guláš nebo paštiku.

Když je maso ze starýho divočáka, je třeba ho namořit do vody s octem, aby vyčichlo. Jinak to dle mého opravdu není třeba. Takže až vyndáš a rozmrazíš toho daňka tak uvidíš co to je a podle toho uděláš jídlo. Kvůli výpaku proudu mi srnka v mrazáku maličko povolila, což neměla na štěstí vliv na chuť, ale popisky se staly absolutně nečitelné. Takže už jsem dvakrát vyndaval kýtu a nakonec z toho byla paštika nebo guláš :-)
scalex Scalex 13.11.2011 20:24  19888
No škoda že jsi tu úplně nová a nevíš, jak diskusní server funguje. 8^) Jinak bys rovnou napsala otázku (ať sem nebo do pošty) a jakmile bych se tu objevil, tak bych odpověděl. Netřeba mě vyhlížet v reálném čase. 8^)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt