Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Modrá je dobrá
zelená je lepší

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
shelle Shelle - Good Service 18.11.2011 00:42  19918
Sirin, mangove mam nejradsi. Tady se da koupit i v lahvi, ale nej je cerstve v restauraci, kdyz je sezona v Pakistane.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 18.11.2011 00:39  19917
Dneska jsem trošku připálil guláš. Jíst se to dá, ale je to nahořklé :o((
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 17.11.2011 22:28  19916
Kdo má možnost sledovat slovenskou jedničku.
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 17.11.2011 20:42  19915
Zalíbil se mi pro milého tenhle wok... http://www.titanove-panve.com/amt-gastroguss-titanove-nadobi-panve-na-indukci/eshop/20-1-WOKY/0/5/494-EXCELENT-rucne-lita-titan-diamantovy-Wok-HARECKER-32-cm

Myslíte že má ta investice smysl nebo má někdo tip na nějaký zajímavější?
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 17.11.2011 16:54  19914
Bílý jogurt, zralý banán, lžička hnědého cukru a podle potřeby zředit mlékem, mám dojem, že v Indii by ze mě neměli radost, jenže v ČR (a kdoví, jestli v Evropě vůbec) ani v indické restauraci pravé lassi nedostaneš.
shelle Shelle - Good Service 17.11.2011 16:51  19913
Jak jsi to delala?
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 17.11.2011 16:20  19912
Zkoušela jsem dnes udělat domácí banánové lassi a nebylo to špatné, sice to není úplně jako originál, ale ten stejně nikde v blízkém okolí neseženu. Příště zkusím udělat mangovou variantu.
scalex Scalex 17.11.2011 13:10  19911
Tilka: v mikrovlnce občas vařím a když jsem míval mikrovlnku s crispem, tak jsem v ní i pekl. Je to úplně jiné vaření a pečení, potraviny se tam chovají jinak a člověk se musí všechno naučit úplně po novu, ale rozhodně bych mikrovlnku nezavrhoval. Jen tam prostě platí jiná pravidla a člověk nesmí mít stejná očekávání, jako u tradičně vařených či pečených jídel. Je to prostě úplně jiné, což je dané třeba i tím, že zatímco při běžném pečení se pokrm zahřívá od kraje směrem k prostředku, v mikrovlnce se pokrm od první chvíle zahřívá díky působení mikrovln i uprostřed.
pavlajs pavlajs 17.11.2011 12:06  19910
peču zázvorky a nikdo mě nevaroval, co to bude za patlačku :-)
tilka tilka dálky, ty bývaly blíž 17.11.2011 11:53  19909
Už jsem se lekla, že by někdo ze zdejšího osazenstva vařil v mikrovlnce. Fuj!!!
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 17.11.2011 11:03  19908
Jo tak to je jiná. :-)
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 17.11.2011 10:08  19907
neeee mikrovlnka - remoska.o))))) jsme blb.o)
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 17.11.2011 09:37  19906
Králík. mňam! Už jsem ho neměla ani nepamatuju... kdyby nebyl tak drahej. :-( Domácí zdroje už došly. Dosela by mě zajímalo jak se králík v mikrovlnce upeče. dej fotečku...
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 17.11.2011 09:35  19905
Dneska budu dělat Králíka na česneku s br. knedlíkem a špenátem.o) První pokus o pečení králíka v mikrovlnce a první pokus o domácí knedlíky.o)
shelle Shelle - Good Service 16.11.2011 21:59  19904
knedlikovy reportTak jsem je rozmrzle dala na paracek. Chutnala jsem ho predtim, to teda nemel k babiccinemu uzasnemu brknedlicku moc blizko, nastesti teply uz jo. Kachnicka se take povedla, i spenat.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt