Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Což takhle
dát si Lopuch?

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 21.11.2011 11:55  19943
Ja to zamyslim nekdy udelat jako muffiny :)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 21.11.2011 11:53  19942
Tak každej co mu chutná, nemusí to být podle něčeho, ne? Co kdybych to nalila do bábovky? Hned by to bylo něco jinýho:-)
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 21.11.2011 11:36  19941
Jj, s tim by mi to nechutnalo :)
mrmar MrMar Ve prvaku si na mne cestinar zased - a delal my problemi 21.11.2011 11:36  19940
Tigo [19936]: http://allrecipes.com/Recipe/carrot-cake-iii/detail.aspx

Tady je krémová poleva, recept na dort vypadá identicky...
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 21.11.2011 11:36  19939
Ja mam nejradsi dorty bez polevy - kdyz uz neco navrchu, tak zelatina s ovocem :)
shelle Shelle - Good Service 21.11.2011 11:33  19938
Osobne jsem v zivote nepotkala carrot cake s jinou polevou nez z Philadelhpie ci podobneho typu 'syru'. A to jsem jich potkala hodne.
shelle Shelle - Good Service 21.11.2011 11:29  19937
Tak Hummingbird ma 300g mouckoveho cukru, 50g masla, 125 g philadelphie. To by melo asi stacit, kdyz to mazes jen nahoru, pokud to delas jako fakt dort, tak zdvojnasobit, at se to promaze vevnitr i poradne kolem.

Ja mam nejradsi, kdyz to vypada takhle

A orechy maji byt bud vlasske nebo pekany.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 21.11.2011 10:54  19936
Videla jsem ji casto u mrkvovych dortu, jaka jina tam patri, netusim, nic u toho nebylo. Jestli mas recept, tak nahod.
shelle Shelle - Good Service 21.11.2011 10:53  19935
no ta na carrot cake nepatri
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 21.11.2011 10:42  19934
No na citronovou stavu s mouckovym cukrem u toho extra recept nebyl :)
shelle Shelle - Good Service 21.11.2011 10:38  19933
Bez polevy? :(
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 21.11.2011 10:34  19932
Mrkvový dort - Iveta Fabešová

450g strouhané mrkve
280g hladké mouky
300g cukru (dala jsem krupici)
120g ořechů (dala jsem nasekane liskace)
220ml oleje
2 čajové lžičky vanilkového extraktu (nemela jsem, nahradila jsem aspon vanilkovym cukrem)
2 čaj. lžičky sody
2 čaj. lžičky prášku do pečiva
2 čaj. lžičky skořice
špetka soli
4 vejce

Vejce, cukr, vanil.extrakt a olej vyšlehat. Přidat sypké ingredience, předem smíchané. Nakonec zlehka vmíchat mrkev a ořechy. Péct ve vymazané dortové formě cca hodinu na 175 stupňů.
mrmar MrMar Ve prvaku si na mne cestinar zased - a delal my problemi 21.11.2011 10:27  19931
Tigo [19930]: zájem je :-)
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 21.11.2011 10:18  19930
Vcera jsem poprve zkusila mrkvovy dort, tedy lepe orechovo mrkvovy, podle Ivety Fabesove. Je to moc dobre, kdyby byl zajem, dodam recept.
mrmar MrMar Ve prvaku si na mne cestinar zased - a delal my problemi 21.11.2011 10:14  19929
My máme speciální plynovou plotýnku na wok, ta to utáhne :-)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt