Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Nudou jsi opuch?
Navštiv Lopuch!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
vinyl vinyl - ...jen si hraju 21.11.2011 16:30  19946
Začínám nad mrkváčem uvažovat, chcete vážně říct že to je dobrý?
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 21.11.2011 16:29  19945
Tak se mam s tim receptem smazat? :)
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 21.11.2011 16:24  19944
Carrot cake polevaJá dávám na jeden dort 1/4 másla, 250g moučkovýho cukru a 180g Philadelphie. Anglické a americké recepty mají na mě moc cukru. A vlašáky mi tam chutnaj víc než pekany.
A ano, mrkváč bez polevy je jak líbání přes sklo.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 21.11.2011 11:55  19943
Ja to zamyslim nekdy udelat jako muffiny :)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 21.11.2011 11:53  19942
Tak každej co mu chutná, nemusí to být podle něčeho, ne? Co kdybych to nalila do bábovky? Hned by to bylo něco jinýho:-)
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 21.11.2011 11:36  19941
Jj, s tim by mi to nechutnalo :)
mrmar MrMar Ve prvaku si na mne cestinar zased - a delal my problemi 21.11.2011 11:36  19940
Tigo [19936]: http://allrecipes.com/Recipe/carrot-cake-iii/detail.aspx

Tady je krémová poleva, recept na dort vypadá identicky...
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 21.11.2011 11:36  19939
Ja mam nejradsi dorty bez polevy - kdyz uz neco navrchu, tak zelatina s ovocem :)
shelle Shelle - Good Service 21.11.2011 11:33  19938
Osobne jsem v zivote nepotkala carrot cake s jinou polevou nez z Philadelhpie ci podobneho typu 'syru'. A to jsem jich potkala hodne.
shelle Shelle - Good Service 21.11.2011 11:29  19937
Tak Hummingbird ma 300g mouckoveho cukru, 50g masla, 125 g philadelphie. To by melo asi stacit, kdyz to mazes jen nahoru, pokud to delas jako fakt dort, tak zdvojnasobit, at se to promaze vevnitr i poradne kolem.

Ja mam nejradsi, kdyz to vypada takhle

A orechy maji byt bud vlasske nebo pekany.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 21.11.2011 10:54  19936
Videla jsem ji casto u mrkvovych dortu, jaka jina tam patri, netusim, nic u toho nebylo. Jestli mas recept, tak nahod.
shelle Shelle - Good Service 21.11.2011 10:53  19935
no ta na carrot cake nepatri
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 21.11.2011 10:42  19934
No na citronovou stavu s mouckovym cukrem u toho extra recept nebyl :)
shelle Shelle - Good Service 21.11.2011 10:38  19933
Bez polevy? :(
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 21.11.2011 10:34  19932
Mrkvový dort - Iveta Fabešová

450g strouhané mrkve
280g hladké mouky
300g cukru (dala jsem krupici)
120g ořechů (dala jsem nasekane liskace)
220ml oleje
2 čajové lžičky vanilkového extraktu (nemela jsem, nahradila jsem aspon vanilkovym cukrem)
2 čaj. lžičky sody
2 čaj. lžičky prášku do pečiva
2 čaj. lžičky skořice
špetka soli
4 vejce

Vejce, cukr, vanil.extrakt a olej vyšlehat. Přidat sypké ingredience, předem smíchané. Nakonec zlehka vmíchat mrkev a ořechy. Péct ve vymazané dortové formě cca hodinu na 175 stupňů.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt