Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Komu se nelení,
tomu se zelení.

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 29.11.2011 23:26  20004
vinylOno to bylo někdy před 12 lety, tehdy se ještě íránský kaviár prodával na letištích. S tátou jsme letěli přes Frankfurt a už v letadle jsme si prohlíželi leták Caviar Housu. Tam jsme si zjistili, že beluga je nejvzácnější, tak že ji ochutnáme. Přišli jsme do krámu, tam vyložené škatulky s jednotnou cenovkou 160 DM - je to hodně drahý, ale rozhodnuto, jednou to zkusíme. Takže Ein Schachtel Beluga bitte - a začaly se dít věci. Odněkud vytáhli polystyrenovou na míru dělanou škatulku, do té přišla škatulka kaviáru a 2 chladící elementy, celé zabalit do krásného vrchního obalu, zapečetit stříbrnejma nálepkama. K tomu malá lahvička šampusu jako dárek, obří lesklá papírová taška á la drahý butik z amerického filmu. Přistálo to na pultě a paní za kasou si řekla o 380 DM. Ono nám uniklo, že beluga mezi těmi 5 druhy za 160 marek nebyla :). Takže ta sranda stála víc jak 7000. A dneska už to legálně koupit nejde vůbec.
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 29.11.2011 23:22  20003
Tatík jednou dostal do ruky pstruží jikrnačky těsně před třením. Nebyla jiná možnost, než je zabít a zkonzumovat. Udělal (krom jiného) samodomo "kaviár" a to bylo opravdu dobré. Pasty a "sámoškový sajrajty" nikomu nehaním, ale můžou se jít zahrabat :)
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 29.11.2011 23:14  20002
AnkaSajrajt mi nejede, ale ujíždím na těch skandinávskejch Abba pastách.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 29.11.2011 21:04  20001
jsem se rozhodla, ze zkusim domaci vinnou klobasu... nevite, kde sehnat ten nacpavaci nastavec na mlynek? mame Bosch MUM4...
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 29.11.2011 19:03  20000
Mne chutna i ten sajrajt ze samosky.Miluju totiz tu konzistenci.
Opeceny toust s maslem, pokrajenym vajickem a se sajrajtem ze samosky je moje oblibena vecere :)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 29.11.2011 11:04  19999
PhannyTak to bledá závist, ale 3-4k za tu trošku jiker mě maličko odrazuje.
scalex Scalex 29.11.2011 02:43  19998
Závisí na vzduchotěsnosti nádoby, do které to po usušení uložíš. Jinak já to bohužel vždycky sežral dost rychle na to, abych mohl nějak posoudit případnou delší výdrž.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 28.11.2011 17:42  19997
Scalextak jsem tak projizdela tvuj blog a chtela jsem se zeptat - jak dlouho vydrzi susene maso podle tveho receptu?
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 28.11.2011 16:41  19996
vinyl [19995]: Jedl jsem jednou. Belugu. Dneska by mě za to ochranáři asi popravili. S tím černým sajrajtem za 30 Kč ze sámošky to vůbec nejde srovat, trochu mi to chutí připomínalo dobrého uzeného lososa.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 28.11.2011 08:57  19995
Taky ho bojkotuju, ten kvalitní (jiným nemá cenu se zabývat) pochází z Iránu. :-)
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 27.11.2011 20:05  19994
Scalex [19993]: Jo, ten taky nejim :)
scalex Scalex 27.11.2011 19:18  19993
Tigo [19986]: Kaviár je ještě mrňavější a stojí ještě víc. 8^)
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 27.11.2011 19:17  19992
kvitko [19988]: usetris za energii pri vareni :-)
scalex Scalex 27.11.2011 19:17  19991
Shelle [19982]: Skotská křepelčí vejce
shelle Shelle - Good Service 27.11.2011 18:35  19990
:)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt