Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Komu se nelení,
tomu se zelení.

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 1.12.2011 16:49  20014
A jak dlouho zhruba predvaret, aby to pak jeste slo pekne naplatkovat?
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 1.12.2011 16:34  20013
Tigo [20012]: ja si davam uzasnou bramborovou pizzu na pavlaku a tam to vypada, ze to tam davaji predvarene a pecou stejne jako ostatni pizzy...
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 1.12.2011 16:20  20012
Dotaz - bramborova pizzaKdyz jsme jeszdivali na dovolenou na Gargano, pravidelne jsem tam okupovala kramek, kde prodavali bramborovou pizzu - pizzu s tenkymi platky brambor na klasickem teste, omacce a sunce. Naprosto vynikajici vec. Nikde potom uz jsem takovou nekoupila, vsude meli bud velke kusy brambor a nebo dikonce hranolky, to jsem celkem koukala :)

Zkusila jsem to tedy doma, jak si to pamatuju, ale nebylo to ono. Mela jsem tenke syrove platky brambor, jednu vrstvu, pekla jsem v troube na 250°C cca 10 minut (jako ostatni pizzy, ktere doma delam). Chutove to bylo dobre, ale jednak mi prislo, ze se platky brambor jakoby lepi na rty, to se da odstranit pomazanim olejem, ale taky mi prislo, ze by mohly byt kapku propecenejsi. Tak se ptam, co byste poradili - mam brambory predem trochu predvarit nebo opect? Ale jak dlouho a pripadne na kolik stupnu? A vcelku nebo uz platkovane? Alchymie, co se tyce brambor, moc znala nejsem :)
Rada bych jich dala vyssi vrstvu, tak, jak to znam z Gargana, ale obavam se, ze ty syrove by se tak nepropekly uz vubec.
shelle Shelle - Good Service 30.11.2011 20:59  20011
Tak krepelci vajicka skoncila v rychlosalatu. Chutnaji velmi dobre, ale to loupani byl desny opruz. Nicmene zarazuji do repertoaru.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 30.11.2011 17:51  20010
Dobré to každopádně je. Jestli to za ty prachy stojí - na to nelze odpovědět.

Beluga je kriticky ohrožený druh a obchod s caviárem Beluga je AFAIK zakázaný. I v tom vinylově odkazu je cena na zavolání. Stejně tak Caviar House tam má: Unfortunately, CITES has not issued any export quotas of wild caviar for the past twelve months. Therefore, Caviar House & Prunier can only invite you to discover the Prunier caviar issued from our own production regulated according to CITES rules.

Takže asi koupil lze, ale bude to z farmy.
tessien Tessien Of course slavery is the worst thing - that ever happened. But maybe... 30.11.2011 13:30  20009
phanny: jak pise Vinyl, Beluga AFAIK normalne jde koupit - kde jsi prisel na to, ze by nemela jit?
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 30.11.2011 09:22  20008
mrcos [20003]: Že se můžou jít zahrabat, s tím naprosto souhlasím :)
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 30.11.2011 08:47  20007
phannyA? Byla to bašta nebeská?
(Záměrně se neptám, jestli to za ty prachy stálo. :-)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 30.11.2011 08:42  20006
phannypěkný zážitek:-)

Jinak koupit to stále jde:
http://www.dhfoods.cz/slede-a-kaviary/kaviar-beluga-50-g
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 29.11.2011 23:30  20005
Tohle nemá s caviárem společného vůbec nic, ale je to děsně dobrý :)
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 29.11.2011 23:26  20004
vinylOno to bylo někdy před 12 lety, tehdy se ještě íránský kaviár prodával na letištích. S tátou jsme letěli přes Frankfurt a už v letadle jsme si prohlíželi leták Caviar Housu. Tam jsme si zjistili, že beluga je nejvzácnější, tak že ji ochutnáme. Přišli jsme do krámu, tam vyložené škatulky s jednotnou cenovkou 160 DM - je to hodně drahý, ale rozhodnuto, jednou to zkusíme. Takže Ein Schachtel Beluga bitte - a začaly se dít věci. Odněkud vytáhli polystyrenovou na míru dělanou škatulku, do té přišla škatulka kaviáru a 2 chladící elementy, celé zabalit do krásného vrchního obalu, zapečetit stříbrnejma nálepkama. K tomu malá lahvička šampusu jako dárek, obří lesklá papírová taška á la drahý butik z amerického filmu. Přistálo to na pultě a paní za kasou si řekla o 380 DM. Ono nám uniklo, že beluga mezi těmi 5 druhy za 160 marek nebyla :). Takže ta sranda stála víc jak 7000. A dneska už to legálně koupit nejde vůbec.
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 29.11.2011 23:22  20003
Tatík jednou dostal do ruky pstruží jikrnačky těsně před třením. Nebyla jiná možnost, než je zabít a zkonzumovat. Udělal (krom jiného) samodomo "kaviár" a to bylo opravdu dobré. Pasty a "sámoškový sajrajty" nikomu nehaním, ale můžou se jít zahrabat :)
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 29.11.2011 23:14  20002
AnkaSajrajt mi nejede, ale ujíždím na těch skandinávskejch Abba pastách.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 29.11.2011 21:04  20001
jsem se rozhodla, ze zkusim domaci vinnou klobasu... nevite, kde sehnat ten nacpavaci nastavec na mlynek? mame Bosch MUM4...
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 29.11.2011 19:03  20000
Mne chutna i ten sajrajt ze samosky.Miluju totiz tu konzistenci.
Opeceny toust s maslem, pokrajenym vajickem a se sajrajtem ze samosky je moje oblibena vecere :)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt