Dotaz - bramborova pizzaKdyz jsme jeszdivali na dovolenou na Gargano, pravidelne jsem tam okupovala kramek, kde prodavali bramborovou pizzu - pizzu s tenkymi platky brambor na klasickem teste, omacce a sunce. Naprosto vynikajici vec. Nikde potom uz jsem takovou nekoupila, vsude meli bud velke kusy brambor a nebo dikonce hranolky, to jsem celkem koukala :)
Zkusila jsem to tedy doma, jak si to pamatuju, ale nebylo to ono. Mela jsem tenke syrove platky brambor, jednu vrstvu, pekla jsem v troube na 250°C cca 10 minut (jako ostatni pizzy, ktere doma delam). Chutove to bylo dobre, ale jednak mi prislo, ze se platky brambor jakoby lepi na rty, to se da odstranit pomazanim olejem, ale taky mi prislo, ze by mohly byt kapku propecenejsi. Tak se ptam, co byste poradili - mam brambory predem trochu predvarit nebo opect? Ale jak dlouho a pripadne na kolik stupnu? A vcelku nebo uz platkovane? Alchymie, co se tyce brambor, moc znala nejsem :)
Rada bych jich dala vyssi vrstvu, tak, jak to znam z Gargana, ale obavam se, ze ty syrove by se tak nepropekly uz vubec. |