Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Modrá je dobrá
zelená je lepší

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
pavlajs pavlajs 1.12.2011 20:46  20025
:-DRYCHLÉ RUMOVÉ PRALINKY:

Suroviny:

2 kg dutých čokoládových figurek, 1 litr kvalitního rumu

Postup:
Vezměte dutou čokoládovou figurku a ukousněte jí hlavu.
Do takto vzniklého otvoru nalejte rum a ihned konzumujte.
A PAK ŽE VÁNOČNÍ CUKROVÍ ZABERE SPOUSTU ČASU !!

Tak Vám držím pěsti, aby se letošní cukroví povedlo...

Dovoluji si recept zjednodušit a zlevnit, a to tak, že napeču
rumové pralinky bez čokolády, čili hrknu si rumu přímo z flašky.

Když zvolím správné dávkování, tak budu mít pocit, že je na
vánoce i uklizeno, že jsou lidé kolem milí a konečně si užiji
svátky pohody a klidu .


shelle Shelle - Good Service 1.12.2011 20:39  20024
Opilci od Petiny maminky. Akorat nemuzu najit recept, co mi tu nechala v lete.

Pry se tomu snad i rika opily Isidor.
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 1.12.2011 20:37  20023
dotaz - vánoční cukroví s rumemProsím prosím o radu. Nemáte někdo recept na nějaké dobré osvědčené rumové cukroví znám jen nepečené rumové kuličky, ale chtěla bych ještě něco jiného...
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 1.12.2011 20:29  20022
Tigo [20021]: dej vedet vysledek... ten recept s kozim syrem vypada moc zajimave...
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 1.12.2011 20:18  20021
Zitra udelam dalsi pokus :)
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 1.12.2011 20:18  20020
MrMar [20018]: Hodne podobne, jen ty brambory jsou bez slupky.
shelle Shelle - Good Service 1.12.2011 18:58  20019
Uz s tim prestante, mam hlad!
mrmar MrMar Ve prvaku si na mne cestinar zased - a delal my problemi 1.12.2011 18:26  20018
Tigo [20012]: http://www.greenkitchenstories.com/potato-pizza/
Něco takového? Nechávaj brambory docela dlouho ve vodě, asi aby se odškrobili či co... Přinejhorším bych už nakrájené plátky krátce povařil (blanšíroval)
rychlonoh rychlonoh Máte hlad? - Co nového na kopci 1.12.2011 18:24  20017
ja bych prvni platkoval a pak varil
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 1.12.2011 17:41  20016
Uaa, to umru hlady :-D
Holt bude pokus/omyl :)
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 1.12.2011 17:06  20015
Tigo [20014]: tak ja se ti priste zeptam... uz dlouho rikam, ze se mi po ni styska a ze mam na ni chut, tak treba na ni nekdy pristi tyden vyjde cas :-)
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 1.12.2011 16:49  20014
A jak dlouho zhruba predvaret, aby to pak jeste slo pekne naplatkovat?
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 1.12.2011 16:34  20013
Tigo [20012]: ja si davam uzasnou bramborovou pizzu na pavlaku a tam to vypada, ze to tam davaji predvarene a pecou stejne jako ostatni pizzy...
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 1.12.2011 16:20  20012
Dotaz - bramborova pizzaKdyz jsme jeszdivali na dovolenou na Gargano, pravidelne jsem tam okupovala kramek, kde prodavali bramborovou pizzu - pizzu s tenkymi platky brambor na klasickem teste, omacce a sunce. Naprosto vynikajici vec. Nikde potom uz jsem takovou nekoupila, vsude meli bud velke kusy brambor a nebo dikonce hranolky, to jsem celkem koukala :)

Zkusila jsem to tedy doma, jak si to pamatuju, ale nebylo to ono. Mela jsem tenke syrove platky brambor, jednu vrstvu, pekla jsem v troube na 250°C cca 10 minut (jako ostatni pizzy, ktere doma delam). Chutove to bylo dobre, ale jednak mi prislo, ze se platky brambor jakoby lepi na rty, to se da odstranit pomazanim olejem, ale taky mi prislo, ze by mohly byt kapku propecenejsi. Tak se ptam, co byste poradili - mam brambory predem trochu predvarit nebo opect? Ale jak dlouho a pripadne na kolik stupnu? A vcelku nebo uz platkovane? Alchymie, co se tyce brambor, moc znala nejsem :)
Rada bych jich dala vyssi vrstvu, tak, jak to znam z Gargana, ale obavam se, ze ty syrove by se tak nepropekly uz vubec.
shelle Shelle - Good Service 30.11.2011 20:59  20011
Tak krepelci vajicka skoncila v rychlosalatu. Chutnaji velmi dobre, ale to loupani byl desny opruz. Nicmene zarazuji do repertoaru.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt