Teketapa [20023]: Není to něco, kam by šlo hodně rumu, ale rumové to je: Kolečka kynutá pod vodou Ingredience na těsto: 400 g hladké mouky, 300 g tuku, 6 lžic mléka, sůl, dvě lžíce cukru, 20 g droždí.
Vypracujeme těsto, utvoříme z něj kouli, ponoříme ji do vody (neměla by vykukovat) a necháme hodinu až dvě kynout. Poté těsto z vody vyndáme, rozválíme na placku necelý centimetr tlustou a vykrajujeme kolečka o průměru cca 5-6 cm (s dírou uprostřed). Kolečka na mírně omaštěném plechu pečeme do zlatova, upečené okamžitě (ještě horké) máčíme v rumu (může být lehce zředěný vodou - pro toho, kdo nestojí o tak intenzivní rumové aroma) a z horní strany obalujeme v moučkovém cukru. Nutno zkonzumovat během prvních dvou dnů, pak cukroví v závislosti na prostředí buď natáhne vlhkost a zgumovatí, nebo naopak vyschne a ztvrdne. Pro ještě intenzivnější rumové aroma je možné do rumu přilít trochu rumové tresti. |