Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Tolik rozruchu
jen v Lopuchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
misulina misulina 3.12.2011 23:11  20049
TigoNejsi už těma bramborama přejedená?:-)
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 3.12.2011 21:49  20048
Prave jsem dojedla bramborovou pizzu cislo tri - naplatkovane brambory jsem predvarela jen chvilku, cca tri minuty, vysledek uz se hodne blizi tomu, co jsem chtela. Jen dve veci, porad se mi brambory zdaji na pizze "lepici se na rty", i kdyz jsem je pomazala olejem - a taky me stve, ze se platky krouti. To jsou dve veci, ktere maji italove vychytane, safra, budu tam muset zajet :) Ale do te doby jsem s timto vyslednym produktem spokojena.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 3.12.2011 21:36  20047
Tigo [20046]: Já tak dlouho hledala nějaký recept, na který bych měla vše potřebné, až jsem si ho prostě musela vymyslet.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 3.12.2011 21:32  20046
Ja zavidim tyhlety vlastni vymysly, ja jak nemam recept, tak jsem ztracena.
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 3.12.2011 21:31  20045
Akorát ty blbý kosti...
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 3.12.2011 21:20  20044
Anka [20043]: nam :-))) mam plne bricho a stejne se mi sbihaji sliny :-)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 3.12.2011 21:18  20043
Dostala jsem od táty dva pořádné pstruhy. Tak jsem improvizovala. Pstruhy jsem jen zevnitř trochu osolila, opepřila a pokladla máslem, na kůžu jsem ze soli udělala trochu krustičku a na to položila kousek másla a na pekáč jsem dala ještě trochu olivového oleje, aby se to nepřipalovalo.

Na brambory jsem ukuchytila omáčku dle vlastního výmyslu: Trošku másla, jednu smetanu, pomaličku zahřívat a do toho všlehat žloutek místo zahušťování moukou. Osolit, opepřit (bílý pepř) a když to pěkně zhoustlo, tak jsem tam ještě vymačkala půlku velkého citrónu, nasypala hromadu sušeného kopru a vmáčkla jeden velký stroužek českého česneku.

TO BYLO TAK KUREVSKY DOBRÝ!
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 3.12.2011 03:18  20042
Já teď udělala rozinkové těsto podle receptu z té pražské soutěže. Místo normálních rozinek, tam jsou rozinky v rumu (musela jsem ale přidat více mouky). Zítra to budu péct, tak uvidím, jaké to bude.o)
scalex Scalex 2.12.2011 23:04  20041
Na Lomnické kroužky se vyprdni, protože je to v podstatě to samé, co jsem ti popsal, akorát trošičku jiné těsto. 8^)
shelle Shelle - Good Service 2.12.2011 21:36  20040
Teketapa [20039]: Jestli by to neocenil vic :)
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 2.12.2011 21:11  20039
Shelle... nechci. :-)
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 2.12.2011 21:10 - Oblíbené kluby (16:14) 20038
TeketapaJestli se ti líbí máčení v rumu, tak zkus najít recept na lomnické kroužky, ty dělávala babička a taky byly moc dobrý.
shelle Shelle - Good Service 2.12.2011 21:09  20037
Teketapa [20036]: Nechces mu proste nalit rum? :)
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 2.12.2011 21:08  20036
ha... máčíme v rumu... to by mohlo sklidit úspěch. :-)
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 2.12.2011 20:06  20035
Royal [20029]: kde maj tu velkou? v kauflandu mají jen 178g

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt