Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Já Vánoce juchuchu
oslavím na Lopuchu!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
vinyl vinyl - ...jen si hraju 12.12.2011 09:15  20067
Pokud jde o české maso, steaky bych nedělal ani z jednoho, roštěná je výborná na roastbeef, případně tatarák, prostě něco, kde nevadí, že to maso je tuhý :-)

Když jsme u roatbeefu, mám pocit, že loni někdo , myslím ullicnik, dělal roastbeef a dobu stanovil pomocí teploměru v mase. Máme teď konvekťák s teplotní sondou a trochu si s tím hraju. Jednoznačné doporučení zní, poté, co teplota uvnitř masa dosáhne požadovaných 56, troubu nevypínat a pečení neukončovat, ale troubu ztlumit, nejlépe ji pamalu ztlumovat jak se blížíme 56, a pak aspoň ještě aspoň hodinu péct. Výsledek je pak krásně růžové maso, ze kterého ovšem neteče krev, jako v případě ukončení ihned. Tohle platí pro konvekťák, u trouby to bude podobné.
aniel Aniel Kdo ví, ten si poradí. - Někdo i víckrát... 9.12.2011 14:22  20066
Potřebovala bych poradit, jaký je rozdíl mezi nízkou roštěnou a vysokým roštěncem? Co je na co vhodné? ;)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 9.12.2011 09:53  20065
Dobrý, to jsem neznal, já to vždycky řezal pilou :-)
mrmar MrMar Ve prvaku si na mne cestinar zased - a delal my problemi 8.12.2011 14:30  20064
Misa [20063]: To už je pro mě "prašť jak uhoď" :-)
misa Misa Záviďte mi - máte proč :o) 8.12.2011 14:22  20063
MrMar [20062]: my to dělali tou ostřejší hranou kladívka, neničí se tím nůž a jde uhodit větší silou :-)
mrmar MrMar Ve prvaku si na mne cestinar zased - a delal my problemi 8.12.2011 14:13  20062
Našel jsem si na youtube návod, jak otevřít kokos bez nějakého vrtání či pilování a překvapivě to opravdu funguje. Tak se to třeba někomu v čase vánočním hodí...
http://www.youtube.com/watch?v=0OUOlfYc8bc
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 7.12.2011 01:49  20061
(Na Christian Keimann str.)
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 7.12.2011 01:38  20060
phanny [20035]: Kaufland v Žitavě (a je to levnější, než Lučina!)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 6.12.2011 08:46  20059
johnnyMusím říct, že to bylo velmi povedené,výborné pro toho, komu vadí kosti, zapoměl jsem napasat, že ta zelenina se musí taky uvařit, ve vodě po zelenině pak uvaříš kapra. Bál jsem se, že to bude málo rybí, kapra je objemově tak 20%, ale bylo to dobře vyvážené a chuťově zajímavé. Recept je ve výborné kuchařce Biomenu.
johnny10 5.12.2011 19:21  20057
vinylto zni dost dobre, diky za tip!
vinyl vinyl - ...jen si hraju 5.12.2011 10:26  20056
Když budou ty Vánoce...Nedávno jsme dělali zajímavou modifikaci vánočního kapra s bramborovým salátem. V podtatě se smíchají všechny ingredience (ne majonéza) na br salát, jen brambory se uvaří ve šlupce a rozmačkají, ryba se vykostí a uvaří 10 minut nejlépe v zeleninovém vývaru, kousky ryby se přidají do směsi, ze směsi se vytvoří se kulička asi jako jahoda, obalí a osmaží. Serviruje se nejlépe s domácí majonézou. Recept je Oldřicha Sahajdáka z laDegu.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 4.12.2011 12:26  20055
Oki, az budou dalsi verze, tak zkusim oboji :)
mrmar MrMar Ve prvaku si na mne cestinar zased - a delal my problemi 4.12.2011 11:38  20054
Tigo [20048]: Nech ty brambory dloouho odmočit ve vodě a pak jim u vodu ještě vyměň, to by mohlo moct od lepivosti...
ziggy 4.12.2011 09:01  20053
Tigo: možná je to uplná blbost, ale co ty brambory místo ve vodě povařit v mlíce, nebo (o hýřivosti) ve smetaně?
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 4.12.2011 00:12  20052
Hlavne jsem chtela prijit na ten postup :)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt