Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Já Vánoce juchuchu
oslavím na Lopuchu!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 12.12.2011 15:28  20075
vinyl [20067]: Ono jde hlavně o čas. Tu trobu můžeš klidně vypnout, jen to maso nechat hodinu po upečení odpočinout, aby se ta šťáva mohla zpátky vsáknou do masa. Osobně mám teda nejraději roastbeef studený, takže ho z trouby nikdy nekrájím.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 12.12.2011 15:22  20074
ullicnikTěch 90 je asi při nízký vlhkosti příliš málo. možná bych zkusil tak 110-120 a až to dosáhne požadované vnitřní teploty, tak ztlumit na 60 a jet keště hodinu. Pravda, to krájení je důležité, máme ted kráječ a je v permanenci každý den.

Scelex: nevšiml jsem si, když nic neteklo :-)
ullicnik ullicnik 12.12.2011 14:46  20073
Je v to trocha krve, ale krev to neni, to je pravda.
scalex Scalex 12.12.2011 14:05  20072
Technická: ta červená voda, co z masa teče, není krev.
potvurka Potvurka Žít a nechat žít... 12.12.2011 14:01  20071
Ad kokos, to známe dlouho akorát boucháme víc ke středu toho kokosu a on se rozpůli ve prostřed. Kokosovou šťávu vypustíme před tím než začnem půlit a to těma dirkama na jednom z "pólů" ;o) Jsou tam tuším tři a jedna z těch tří je velmi dobře deflorovatelná.
ullicnik ullicnik 12.12.2011 13:19  20070
Už je to rok, nepamatuju si to přesně, ale něco kolem 90, možna i míň, ale ne o moc. Bylo to tam slušnejch pár hodin a stědrovečerní večeře už nemohla počkat :) Příště zkusím jak popisuješ, plus to nechám vychladnout a odpočinout a říznu do toho až to bude mít pokojovou teplotu (možná až vychlazený). Jinak to ale mělo našlápnuto na dobrý jídlo.

Další problém bylo krájení. Mám dobrej ostrej nůž (kuchařskej) a ani tím se tenkej plátek neudělá ani boha. Roastbeef neni dobrej, když neni dobře nakrájenej, to nejde jíst centimetr tlustý.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 12.12.2011 12:39  20069
ullicnikPři jaký teplotě jsi to dělal? Taky jsme to napoprvé hned jak to mělo 56 vyndali a nebylo to ono. Je potřeba to tam ještě aspoň hodinu, třeba při 60 nechat. Musíš to vychytat.
ullicnik ullicnik 12.12.2011 11:13  20068
Ano, byl jsem to já. Bez teploměru to nejde, neumim si predstavit že by někdo dokázal dobu pečení odhadnout. A to že mi z toho chcala krev (a vůbec to nebylo ono) bylo způsobený asi tim, že jsem to hned vyndal (pro mě novinka, že by se to mělo stahovat pstupně) + jsme do toho hned řízli :(

Teploměr stojí pár korun.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 12.12.2011 09:15  20067
Pokud jde o české maso, steaky bych nedělal ani z jednoho, roštěná je výborná na roastbeef, případně tatarák, prostě něco, kde nevadí, že to maso je tuhý :-)

Když jsme u roatbeefu, mám pocit, že loni někdo , myslím ullicnik, dělal roastbeef a dobu stanovil pomocí teploměru v mase. Máme teď konvekťák s teplotní sondou a trochu si s tím hraju. Jednoznačné doporučení zní, poté, co teplota uvnitř masa dosáhne požadovaných 56, troubu nevypínat a pečení neukončovat, ale troubu ztlumit, nejlépe ji pamalu ztlumovat jak se blížíme 56, a pak aspoň ještě aspoň hodinu péct. Výsledek je pak krásně růžové maso, ze kterého ovšem neteče krev, jako v případě ukončení ihned. Tohle platí pro konvekťák, u trouby to bude podobné.
aniel Aniel Kdo ví, ten si poradí. - Někdo i víckrát... 9.12.2011 14:22  20066
Potřebovala bych poradit, jaký je rozdíl mezi nízkou roštěnou a vysokým roštěncem? Co je na co vhodné? ;)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 9.12.2011 09:53  20065
Dobrý, to jsem neznal, já to vždycky řezal pilou :-)
mrmar MrMar Ve prvaku si na mne cestinar zased - a delal my problemi 8.12.2011 14:30  20064
Misa [20063]: To už je pro mě "prašť jak uhoď" :-)
misa Misa Záviďte mi - máte proč :o) 8.12.2011 14:22  20063
MrMar [20062]: my to dělali tou ostřejší hranou kladívka, neničí se tím nůž a jde uhodit větší silou :-)
mrmar MrMar Ve prvaku si na mne cestinar zased - a delal my problemi 8.12.2011 14:13  20062
Našel jsem si na youtube návod, jak otevřít kokos bez nějakého vrtání či pilování a překvapivě to opravdu funguje. Tak se to třeba někomu v čase vánočním hodí...
http://www.youtube.com/watch?v=0OUOlfYc8bc
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 7.12.2011 01:49  20061
(Na Christian Keimann str.)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt