Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Něco navíc v zeleném?
A proč ne...

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
ullicnik ullicnik 13.12.2011 10:20  20078
Napiš do googlu "kokosové cukroví".
zvladamdost zvladamdost 13.12.2011 09:48  20077
Ahoj všem... potřebovala bych nějaké osvědčené recepty na vánoční kokosové cukroví.....když jsme zadala do vyhledávače kokos tak mi vyplulo tisíce příspěvlů od nebo pro autora Kokose ale žádnej recept. Pomůžete mi tu?
vinyl vinyl - ...jen si hraju 12.12.2011 15:37  20076
phannytaky jim roastbeef jen studený, ale i ze studeného tekla po vypnutí ihned po dosažení 56 šťáva.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 12.12.2011 15:28  20075
vinyl [20067]: Ono jde hlavně o čas. Tu trobu můžeš klidně vypnout, jen to maso nechat hodinu po upečení odpočinout, aby se ta šťáva mohla zpátky vsáknou do masa. Osobně mám teda nejraději roastbeef studený, takže ho z trouby nikdy nekrájím.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 12.12.2011 15:22  20074
ullicnikTěch 90 je asi při nízký vlhkosti příliš málo. možná bych zkusil tak 110-120 a až to dosáhne požadované vnitřní teploty, tak ztlumit na 60 a jet keště hodinu. Pravda, to krájení je důležité, máme ted kráječ a je v permanenci každý den.

Scelex: nevšiml jsem si, když nic neteklo :-)
ullicnik ullicnik 12.12.2011 14:46  20073
Je v to trocha krve, ale krev to neni, to je pravda.
scalex Scalex 12.12.2011 14:05  20072
Technická: ta červená voda, co z masa teče, není krev.
potvurka Potvurka Žít a nechat žít... 12.12.2011 14:01  20071
Ad kokos, to známe dlouho akorát boucháme víc ke středu toho kokosu a on se rozpůli ve prostřed. Kokosovou šťávu vypustíme před tím než začnem půlit a to těma dirkama na jednom z "pólů" ;o) Jsou tam tuším tři a jedna z těch tří je velmi dobře deflorovatelná.
ullicnik ullicnik 12.12.2011 13:19  20070
Už je to rok, nepamatuju si to přesně, ale něco kolem 90, možna i míň, ale ne o moc. Bylo to tam slušnejch pár hodin a stědrovečerní večeře už nemohla počkat :) Příště zkusím jak popisuješ, plus to nechám vychladnout a odpočinout a říznu do toho až to bude mít pokojovou teplotu (možná až vychlazený). Jinak to ale mělo našlápnuto na dobrý jídlo.

Další problém bylo krájení. Mám dobrej ostrej nůž (kuchařskej) a ani tím se tenkej plátek neudělá ani boha. Roastbeef neni dobrej, když neni dobře nakrájenej, to nejde jíst centimetr tlustý.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 12.12.2011 12:39  20069
ullicnikPři jaký teplotě jsi to dělal? Taky jsme to napoprvé hned jak to mělo 56 vyndali a nebylo to ono. Je potřeba to tam ještě aspoň hodinu, třeba při 60 nechat. Musíš to vychytat.
ullicnik ullicnik 12.12.2011 11:13  20068
Ano, byl jsem to já. Bez teploměru to nejde, neumim si predstavit že by někdo dokázal dobu pečení odhadnout. A to že mi z toho chcala krev (a vůbec to nebylo ono) bylo způsobený asi tim, že jsem to hned vyndal (pro mě novinka, že by se to mělo stahovat pstupně) + jsme do toho hned řízli :(

Teploměr stojí pár korun.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 12.12.2011 09:15  20067
Pokud jde o české maso, steaky bych nedělal ani z jednoho, roštěná je výborná na roastbeef, případně tatarák, prostě něco, kde nevadí, že to maso je tuhý :-)

Když jsme u roatbeefu, mám pocit, že loni někdo , myslím ullicnik, dělal roastbeef a dobu stanovil pomocí teploměru v mase. Máme teď konvekťák s teplotní sondou a trochu si s tím hraju. Jednoznačné doporučení zní, poté, co teplota uvnitř masa dosáhne požadovaných 56, troubu nevypínat a pečení neukončovat, ale troubu ztlumit, nejlépe ji pamalu ztlumovat jak se blížíme 56, a pak aspoň ještě aspoň hodinu péct. Výsledek je pak krásně růžové maso, ze kterého ovšem neteče krev, jako v případě ukončení ihned. Tohle platí pro konvekťák, u trouby to bude podobné.
aniel Aniel Kdo ví, ten si poradí. - Někdo i víckrát... 9.12.2011 14:22  20066
Potřebovala bych poradit, jaký je rozdíl mezi nízkou roštěnou a vysokým roštěncem? Co je na co vhodné? ;)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 9.12.2011 09:53  20065
Dobrý, to jsem neznal, já to vždycky řezal pilou :-)
mrmar MrMar Ve prvaku si na mne cestinar zased - a delal my problemi 8.12.2011 14:30  20064
Misa [20063]: To už je pro mě "prašť jak uhoď" :-)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt