Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Diskuze na Lopuchu,
pohlazení na duchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 15.12.2011 23:20  20092
Vanda [20089]: Čočková bez párečku? Ale huš :)
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 15.12.2011 23:15  20091
Čočková má být hustá čočkou! :) Vařím tak dlouho, dokud čočka hodně nepovolí, případně se dá přimíchat červená čočka, ta se rozváří víc (vlastně úplně, myslím).
V zásadě stačí troška cibulky, zelenina (dávám mrkev a ani tu ne vždycky), čočku předem namáčím a solím teprve až když je uvařená. Majoránka určitě, trocha pepře, někdy trochu kari, nakonec určitě český česnek.
thegen TheGen Čtou to degen... ale co - Peachoviny? 15.12.2011 22:50  20090
(i do čočkové se dá vrazit slaninka :-))
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 15.12.2011 22:42  20089
No, čočková je už ze svý podstaty vegetariánská :)
Máslo (nebo pokud to vadí, tak olivový olej), osmažit cibuli do sklovita, na to na hrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel), osmahnout i tu, přebranou a propláchnutou čočku k tomu, zalít vodou, osolit, přidat kari a majoránku, vařit. nakonec přidat prolisovaný česnek. A pokud zahuštěnou, tak stačí udělat noky z polohrubé mouky, vody a trochy soli a oleje (může se přidat bylinková sůl). To těsto na noky ne příliš husté, aby z toho nebyly broky.
chasseur chasseur 15.12.2011 21:58  20088
Potřebovala bych nějaký jednodušší recept na vegetariánskou čočkovou polívku, poradíte?
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 15.12.2011 19:44  20087
hmmm tak ted jsem objevila tohle - ale dneska jsem to v Luxoru nevidela :-(
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 15.12.2011 19:36  20086
my prave nasim koupili s predstihem troubu, tak jsem jim chtela pod stromecek zabalit kucharku - a na sladke vubec nejsou :-)
baaari baaari ...mraky, co podplouvají mraky... 15.12.2011 19:33  20085
do trouby nevím,ale měla jsem "remoskovou" kuchařku,tam byly převážně pečené a zapaečené pokrmy.....ale kde je jí konec!? :-(
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 15.12.2011 17:45  20084
Existuje nejaka kucharka zabyvajici se jen pokrmy z trouby? Neco jako pecene a zapecene pokrmy?
tessien Tessien Of course slavery is the worst thing - that ever happened. But maybe... 15.12.2011 11:20  20083
gvi [20082]: to melo jit do vtipu a ne sem, ne? :)
gvi 14.12.2011 20:59  20082
Když Fisch and Chips nejsou k jídlu, co s nimi jde dělat?
vinyl vinyl - ...jen si hraju 13.12.2011 10:33  20081
napsal bych spíš "kokosky" :-)

Letos se žena poprvé rozhodla péct cukroví,na mojí objednávku jen 4 druhy, malej ted nechce jíst nic jinýho:-)
ullicnik ullicnik 13.12.2011 10:27  20080
Aha. Já myslel, že problém byl v Kokosu.
zvladamdost zvladamdost 13.12.2011 10:24  20079
Díky za radu ale v tom jsem se ztratila, vygooglilo se toho dva miliony třista.... tak kdyby měl někdo tady chvilku a dal mi svůj osvědčený, vyzkoušený recept, byla bych mu vděčná.
ullicnik ullicnik 13.12.2011 10:20  20078
Napiš do googlu "kokosové cukroví".

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt