Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Něco navíc v zeleném?
A proč ne...

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 16.12.2011 08:04  20097
Kdo mate keramickou panev, reknete mi, jake jsou vyhody oproti kvalitni teflonce (jestli to je dnes porad jeste teflon) od Tefalu? Napada me, ze asi neni tak choulostiva. Ale co jidlo jako takove?
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 16.12.2011 02:30  20096
Ještě to dám sem:Zachtělo se mé ženě keramické pánve. (Už jednu máme, takže si na ni ráda zvykla.) Hodlám dát tak do tisícovky, průměr 22 - 26 cm, raději bez pokličky (těch je dost). V hrubých rysech přicházejí v úvahu třeba tyto:
http://www.aston-kuchyne.cz/keramicka-panev-24-cm-gold-33546.html
nebo
http://www.etescoma.cz/keramicke-nadobi/keramicka-panev-vitapan-24-cm-p-238377.html?cPath=212077

Máte někdo zkušenost s některou ze značek nebo jiný tip?
Díky
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 16.12.2011 01:11  20095
Vegetariánská a dietní, samozřejmě. Kdo nerad tlustý, musí slaninku nakrájet na tenké plátky.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 16.12.2011 01:10  20094
Anka [20092]: Jak již byl pravil De Gen, páreček umí vhodně nahradit slaninka.
chasseur chasseur 16.12.2011 00:11  20093
Děkuji vám všem. :) Na noky si netroufám, ale mrkev, petržel, cibulku do zlatova, majoránku a česnek určitě bude.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 15.12.2011 23:20  20092
Vanda [20089]: Čočková bez párečku? Ale huš :)
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 15.12.2011 23:15  20091
Čočková má být hustá čočkou! :) Vařím tak dlouho, dokud čočka hodně nepovolí, případně se dá přimíchat červená čočka, ta se rozváří víc (vlastně úplně, myslím).
V zásadě stačí troška cibulky, zelenina (dávám mrkev a ani tu ne vždycky), čočku předem namáčím a solím teprve až když je uvařená. Majoránka určitě, trocha pepře, někdy trochu kari, nakonec určitě český česnek.
thegen TheGen Čtou to degen... ale co - Peachoviny? 15.12.2011 22:50  20090
(i do čočkové se dá vrazit slaninka :-))
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 15.12.2011 22:42  20089
No, čočková je už ze svý podstaty vegetariánská :)
Máslo (nebo pokud to vadí, tak olivový olej), osmažit cibuli do sklovita, na to na hrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel), osmahnout i tu, přebranou a propláchnutou čočku k tomu, zalít vodou, osolit, přidat kari a majoránku, vařit. nakonec přidat prolisovaný česnek. A pokud zahuštěnou, tak stačí udělat noky z polohrubé mouky, vody a trochy soli a oleje (může se přidat bylinková sůl). To těsto na noky ne příliš husté, aby z toho nebyly broky.
chasseur chasseur 15.12.2011 21:58  20088
Potřebovala bych nějaký jednodušší recept na vegetariánskou čočkovou polívku, poradíte?
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 15.12.2011 19:44  20087
hmmm tak ted jsem objevila tohle - ale dneska jsem to v Luxoru nevidela :-(
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 15.12.2011 19:36  20086
my prave nasim koupili s predstihem troubu, tak jsem jim chtela pod stromecek zabalit kucharku - a na sladke vubec nejsou :-)
baaari baaari ...mraky, co podplouvají mraky... 15.12.2011 19:33  20085
do trouby nevím,ale měla jsem "remoskovou" kuchařku,tam byly převážně pečené a zapaečené pokrmy.....ale kde je jí konec!? :-(
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 15.12.2011 17:45  20084
Existuje nejaka kucharka zabyvajici se jen pokrmy z trouby? Neco jako pecene a zapecene pokrmy?
tessien Tessien Of course slavery is the worst thing - that ever happened. But maybe... 15.12.2011 11:20  20083
gvi [20082]: to melo jit do vtipu a ne sem, ne? :)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt