Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Modrá je dobrá
zelená je lepší

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
frakira 16.12.2011 18:28  20111
ty jo, dneska se snad muze nozem uz do vseho, ne?
(myslim, ze ani tefal uz obycejny teflon nepouziva.. kazdopadne na ingeniu je napsano, ze do nej kovem muzete)
ullicnik ullicnik 16.12.2011 15:56  20110
Mrcos: danke sehr
vinyl vinyl - ...jen si hraju 16.12.2011 15:19  20109
To je pravda s tím fritákem, použiju příště jako argument, moje žena je právě ten případ, co chce všechno dělat bez tuku.
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 16.12.2011 15:10  20108
ullicnik [20104]: viz Royalovy odkazy (konkrétně asi pátý řádek prvního odkazu a třetí věta druhého...)

vinyl [20105]: Kdo mluvil o smažení masa? Ale jako bych nic nepsal, děkuji.
S tou topinkou jsem to měl za známý fakt, že z friťáku zdaleka nejsou tak mastné.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 16.12.2011 14:58  20107
vinyl [20105]: No jistě. Řízky z friťáku také nejsou tak mastné jako z pánve.
shelle Shelle - Good Service 16.12.2011 14:54  20106
vinyl [20105]: To je fakt zvlastni s tou topinkou.

Ja kdyz chci samzene bez tuku, tak si dam salat.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 16.12.2011 14:51  20105
Co furt všichni maj s tím smažením bez tuku? Bez tuku se to nemaží, jen se to hodně zahřeje a pak to začne černat, žádná pěkná kurčička. teda pokud maso nějaký tuk nepustí samo.

Teď jsem si prohlížel jednu velmi pěknou novou kuchařku :http://www.prakul.cz/novinky/nova-kniha-prakulu a je tam o smažení topinek velmi zajímavá poznámka: Při smažení topinek je třeba, aby chléb v oleji plaval, jen tak nebude topinka mastná. Když je oleje málo, chleba ho nasákne a topinka je pak mastná.
ullicnik ullicnik 16.12.2011 14:29  20104
Na indukci je to na nic, nebo je to keramika navlečená na nějakej ocelovej jadřinec?
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 16.12.2011 12:33  20103
Jo, akorát mi přišla trochu těžká, ale to bývají i jiné pánve. A co je fakt, tak se dá používat bez tuku a opravdu VELMI snadno se čistí.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 16.12.2011 12:24  20102
I ty lichotníku!
ullicnik ullicnik 16.12.2011 09:33  20101
20?
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 16.12.2011 09:13  20100
Máti pořád řeší, co k mým kulatinám...
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 16.12.2011 09:13  20099
Hmm, to zni dobre.
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 16.12.2011 08:52  20098
Anka [20097]: Mamina si koupila keramiku. Já jsem z toho nadšenej. Co do vedení tepla mi to přijde jako normální silnostěnná pánev (čiliže fajn) a "komfort" vaření mi přišel o třídu výš. Asi jako rozdíl mezi neteflonovou a teflonovou. A samozřejmě to toho můžeš i nožem, vidličkou apod.
Já si na tom zkoušel vařit jenom párkrát, možná to má skrytý zádrhele. Ale na první ošmatání - vaří se na tom stejně, jenom mnohem příjemněji, IMO :)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 16.12.2011 08:04  20097
Kdo mate keramickou panev, reknete mi, jake jsou vyhody oproti kvalitni teflonce (jestli to je dnes porad jeste teflon) od Tefalu? Napada me, ze asi neni tak choulostiva. Ale co jidlo jako takove?

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt