Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Což takhle
dát si Lopuch?

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
tessien Tessien Of course slavery is the worst thing - that ever happened. But maybe... 17.12.2011 21:00  20127
Dotaz - polohruba moukaMam: hladkou mouku, hrubou mouku, krupici

Muzu z toho nejakym michanim vyrobit polohrubou mouku? Pokud ano, tak v jakych pomerech?
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 17.12.2011 18:21  20126
Hele jak je to s případným pádem? Dá se to nějak potlouct, když je to keramika?
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 17.12.2011 18:20  20125
Že bych si taky jednu pořídila? Pánve mi už odcházej .. Tescoma obchod tady zrovna máme:-)
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 17.12.2011 18:14  20124
Tak jsem koupil Tescoma Vitapan. Oproti ecoPresto nebetyčný rozdíl, Vitapan může i na indukci (silné, těžké dno) a je asi dvakrát těžší proti ecoPresto - do té bych teď ani nekopnul. Dobře, že jsem koupil v kamenném krámě, jinak bych si ten rozdíl nezkusil. (Obojí jsou Tescomy, aby nedošlo k mýlce.)
maggie Maggie You dont know what you have - untill you lose it 17.12.2011 17:49  20123
OK, díky, taky mi to přijde lepší neobalené. Případně naložit do mlíka a nechat v ledničce, ne?
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 17.12.2011 12:15  20122
Obaleného kapra bych určitě nezamrazovala, měla bych strach že se to pak bude loupat. Radši ho bych ho uložila do mrazáku vcelku (teda vykuchaného :-)) nebo naporcovaného a dál zpracovvála až na Štědrý den po rozmražení.
maggie Maggie You dont know what you have - untill you lose it 17.12.2011 11:46  20121
kapr obalovanýZdravím, mám dotaz, pokud se kapr koupí dopředu, dejme tomu v pondělí nebo v úterý, jak nejlépe ho uchovat do Štědrého dne? Variantu ve vaně prosím opomeňte.

Padl tu nápad kapra naporcovat a obalit a dát do mrazáku, aby s tím pak bylo co nejméně práce. Je to dobrý nápad? Nebo jenom naporcovat a balit až po rozmražení?

Dík
mrmar MrMar Ve prvaku si na mne cestinar zased - a delal my problemi 16.12.2011 22:55  20120
Krocan podle Ramsayho
To jen tak na rozdráždění chuti a pod videem jsou i další recepty... :-)
kokos kokos 16.12.2011 21:18  20118
Já koupil nějakou keramiku v Lídlu. Od té doby jsme jinou nevytáhli. Tefal i Tescoma co máme už starší, můžou klidně odpočívat. Jo a na indukci může. A zrovna jsem koukal ma mabídku toho Astonu, maj tam za rozumné ceny dobrý výběr. Ještě by to chtělo nějaký ten hrnec.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 16.12.2011 19:59  20117
Oranžovou :)
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 16.12.2011 19:57  20116
Vanda [20114]: a jakou mas?
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 16.12.2011 19:51  20115
A problém s čištěním nemám - zatím je pořád jako nová.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 16.12.2011 19:49  20114
V létě jsem koupila velkou hlubokou keramickou a od té doby jsem teflonku myslím nevytáhla. Vlastně jo - malý teflonky používám na "hemenexy" :)
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 16.12.2011 18:42  20112
Anka [20097]: No, asi není tak choulostivá na poškrábání, bo keramika je mnohem tvrdší. Představuj si, že je to sklo. Takže jídlo to nijak neovlivní ani když to náhodou přehřeješ. Nemůže vzniknout "teflonová horečka". Ovšem časem ten povrch stejně zajde a začne se trochu špinit a chytat. Ale (mám ten pocit) za cenu slušné teflonky máš čtyři keramické pánve, takže ekonomicky ve výsledku možná i výhodnější.
frakira 16.12.2011 18:28  20111
ty jo, dneska se snad muze nozem uz do vseho, ne?
(myslim, ze ani tefal uz obycejny teflon nepouziva.. kazdopadne na ingeniu je napsano, ze do nej kovem muzete)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt