Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Něco navíc v zeleném?
A proč ne...

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
shelle Shelle - Good Service 18.12.2011 14:31  20134
Royal [20133]: Tak si radsi vezmi prasek na tlak, at nezkolabujes.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 18.12.2011 14:23  20133
Tessien [20127]: Docela mi zatrnulo. Nemít možnost koupit polohrubou mouku v nejbližším krámě mi přijde stresující.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 18.12.2011 14:22  20132
Ještě k pánvímAbych řekl pravdu, tak vedle keramické pánve mám stejně oblíbenou pánev titanovou. Je pěkně silná, těžká a hluboká. Je tak na půl cesty mezi normální pánví a VOK. A hlavně už ji používáme několik let bez újmy na kvalitě.

kvitko [20126]:

No, asi se to potlouct dá, ale tím, že je to na kovovém základu to bude dost chráněné. Hrát s tím tenis dlažební kostkou nedoporučuji, a hádám, že ti pánev nepadá každý den na beton :o)) No, a Tescomu fakt jen ten Vitapan. Nech si je ukázat obě najednou a asi mi dáš za pravdu. Je sice dražší, ale nejsme tak bohatí, abysme kupovali levné věci, že?
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 18.12.2011 00:22  20131
MoukaSmíchala bych 2 díly hladké a 1 hrubé.
baaari baaari ...mraky, co podplouvají mraky... 17.12.2011 22:35  20130
20120 - ten krocan mi dělá chutě,škoda,že nemám troubu,to bych ho snad i zkusila....
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 17.12.2011 22:14  20129
Ale když není polohrubá, tak se běžně míchá hladká a hrubá. V jakým poměru si nepamatuju, dva díly hladké, jeden díl hrubé? Nebo naopak? Nebo půl napůl?
scalex Scalex 17.12.2011 22:03  20128
Polohrubá mouka není směs hladké a hrubé, jsou to všechno stejně velká "zrnka", která jsou velikostně něco na půl cesty mezi hladkou a hrubou. A podle toho se to při vaření či pečení chová. Smícháním hladké a hrubé mouky nedocílíš polohrubé mouky, ale toho, že budeš mít v jednom jídle oba "extrémy" a výsledek je nepředvídatelný. Většinou je lepší místo polohrubé použít takovou, která ti přijde pro daný případ vhodnější - no a nebo to prostě vyzkoušet jednou s hladkou a jednou s hrubou a někam si pro příště poznamenej, co bylo lepší.
tessien Tessien Of course slavery is the worst thing - that ever happened. But maybe... 17.12.2011 21:00  20127
Dotaz - polohruba moukaMam: hladkou mouku, hrubou mouku, krupici

Muzu z toho nejakym michanim vyrobit polohrubou mouku? Pokud ano, tak v jakych pomerech?
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 17.12.2011 18:21  20126
Hele jak je to s případným pádem? Dá se to nějak potlouct, když je to keramika?
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 17.12.2011 18:20  20125
Že bych si taky jednu pořídila? Pánve mi už odcházej .. Tescoma obchod tady zrovna máme:-)
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 17.12.2011 18:14  20124
Tak jsem koupil Tescoma Vitapan. Oproti ecoPresto nebetyčný rozdíl, Vitapan může i na indukci (silné, těžké dno) a je asi dvakrát těžší proti ecoPresto - do té bych teď ani nekopnul. Dobře, že jsem koupil v kamenném krámě, jinak bych si ten rozdíl nezkusil. (Obojí jsou Tescomy, aby nedošlo k mýlce.)
maggie Maggie You dont know what you have - untill you lose it 17.12.2011 17:49  20123
OK, díky, taky mi to přijde lepší neobalené. Případně naložit do mlíka a nechat v ledničce, ne?
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 17.12.2011 12:15  20122
Obaleného kapra bych určitě nezamrazovala, měla bych strach že se to pak bude loupat. Radši ho bych ho uložila do mrazáku vcelku (teda vykuchaného :-)) nebo naporcovaného a dál zpracovvála až na Štědrý den po rozmražení.
maggie Maggie You dont know what you have - untill you lose it 17.12.2011 11:46  20121
kapr obalovanýZdravím, mám dotaz, pokud se kapr koupí dopředu, dejme tomu v pondělí nebo v úterý, jak nejlépe ho uchovat do Štědrého dne? Variantu ve vaně prosím opomeňte.

Padl tu nápad kapra naporcovat a obalit a dát do mrazáku, aby s tím pak bylo co nejméně práce. Je to dobrý nápad? Nebo jenom naporcovat a balit až po rozmražení?

Dík
mrmar MrMar Ve prvaku si na mne cestinar zased - a delal my problemi 16.12.2011 22:55  20120
Krocan podle Ramsayho
To jen tak na rozdráždění chuti a pod videem jsou i další recepty... :-)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt