Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Nudou jsi opuch?
Navštiv Lopuch!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
triss triss 22.12.2011 08:18  20147
Royal [20146]: nesmažit v obalu, prostě osolit,
ocitronovat, upéct na másle, třeba s trochou kopru

kmín, pepř ani česnek k lososovi moc nejdou, to spíš k tomu kaprovi
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 22.12.2011 00:42  20146
Chystám se na svou štědrovečerní rybu takto:

Smažený losos

Lososa očistíme, vykostíme, omyjeme a naporcujeme. Česnek prolisujeme.
Olej smícháme s drceným kmínem, čerstvě mletým černým pepřem, solí a česnekem. Touto směsí potřeme jednotlivé porce a necháme v chladu 2 hodiny rozležet.
Potom lososa obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Vysmažíme na oleji dozlatova.

Dá se s tím souhlasit, nebo máte někdo lepší tip?
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 22.12.2011 00:27  20145
MrMar [20144]: Vraž kačínku do trouby a ráno bude výborná :o))
mrmar MrMar Ve prvaku si na mne cestinar zased - a delal my problemi 22.12.2011 00:26  20144
Royal [20143]: Kruci, takovýhle recepty se sem nesmí dávat v půl jedný ráno. Teď abych šel zahnat hlad něčím rychlým a nezdravým :-)
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 22.12.2011 00:07  20143
Tak něco, čím by se mohly vykompenzovat ty saláty:

Kachna pomalu pečená:

Upekl jsem svou kachnu takto: Omyl, osušil, osolil zevnitř i zvenku a posypal kmínem. Naděl jsem sklenici zelí - půl kysané, půl sterilované. Do toho větší cibuli, tři feferonky, jedno střední jablíčko na kousky nakrájené a cca deset deka osmahlého špíčku. Spíchnul jehlou a dal (zády navrch, ale na tom asi nezáleží) do pekáčku s víkem. Pekl pět a půl hodiny při 120 °C (neotvírat troubu, nepodlívat!), pak patnáct minut odklopené na 150 °C (výpek odlit).
Kačenka skvělá, křehoučká a šťavnatá. Má ultramlsná huba doporučuje.
shelle Shelle - Good Service 19.12.2011 16:33  20142
chasseur [20141]: Tim bys mne rozhodne neurazila.
chasseur chasseur 19.12.2011 16:26  20141
čočkovej salátdlouho namáčená a trochu v teplé vodě opracovaná čočka, nastrouhaná mrkev, bílá ředkev, bílá paprika, čínský zelí a další zelenina (co dům dal), bílej jogurt, jablečnej ocet, sůl, bazalka, trošička kmínu a pepře.
chasseur chasseur 19.12.2011 16:23  20140
Zato cizrno-zelnej "guláš" byl trochu pekelnej :D
shelle Shelle - Good Service 19.12.2011 16:22  20139
chasseur [20138]: Jaky?
chasseur chasseur 19.12.2011 16:15  20138
nakonec jsem z té čočky udělala salát :)
shelle Shelle - Good Service 19.12.2011 16:00  20137
chasseur [20136]: Nemela to byt cockovka?
chasseur chasseur 19.12.2011 15:59  20136
Tak špenátovka se povedla. V amoku jsem do ní flákla i hořčičný semínko.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 18.12.2011 15:00  20135
Shelle [20134]: Ale no tak... prostě jsem zvyklý některé věci považovat za tak samozřejmé, že absence některé položky mi přijde divná.
shelle Shelle - Good Service 18.12.2011 14:31  20134
Royal [20133]: Tak si radsi vezmi prasek na tlak, at nezkolabujes.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 18.12.2011 14:23  20133
Tessien [20127]: Docela mi zatrnulo. Nemít možnost koupit polohrubou mouku v nejbližším krámě mi přijde stresující.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt