Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Lopuch, server nejen
pro botaniky

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
bigdejvid BigDejvid Some thing - has found us. 22.12.2011 15:47  20158
Souhlas se Shelle,čím jednodušší úprava ryby,tím lepší.

My budeme mít letos na štědrovečerní véču tuňáka.
shelle Shelle - Good Service 22.12.2011 15:02  20156
vinyl [20155]: Kapr se neda trojobalem zkazit :) Ale s tradici souhlas.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 22.12.2011 15:01  20155
ShelleJinak souhlas, ale tradice je tradice. :-)
shelle Shelle - Good Service 22.12.2011 15:01  20154
Ten taky.
ullicnik ullicnik 22.12.2011 14:58  20153
kmín je na rybě taky dobrej
shelle Shelle - Good Service 22.12.2011 13:32  20152
Souhlas se vsemi, neprznit trojobalem ci brsalatem.

Osobne mam nejradsi vsechny ryby jen s olivolejem, soli a citronem, plus nejaka zelena bylinka.
mrmar MrMar Ve prvaku si na mne cestinar zased - a delal my problemi 22.12.2011 12:14  20151
mrcos [20150]: Já bych doporučil candáta...
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 22.12.2011 12:01  20150
Royal [20146]: Losos - citron, olivový olej, rozmarýn, nechat odležet. Na pánvi po zatažení lehce posolit, podlít trochu bílým vínem. Hotovo dvacet. Rozhodně neobalovat, to koření a česnek... mno, v tom případě můžeš použít klidně asi i kuře.
Jestli chceš zajímavější rybu, než kapra, tak zkus třeba lína.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 22.12.2011 11:14  20149
Lososa rozhodně neprznit trojobalem! To je jak od Babicy. Jak píše triss [20147].

A obalovat ho jen proto, že si ho chci dát s bramborovým salátem - to je rovněž nepěkná kombinace, to si toho lososa nechám raději na jinou příležitost :)
ziggy 22.12.2011 10:41  20148
Royal: já letos taky volím alternativní menu,kapra manžel nerad a syn určitě jíst nebude, takže dojde taky na lososa a už jsem vyzkoušela tenhle recept a jdeme do něj na štědrý den,ještě k tomu opeču brambory na plátky:

1. Troubu předehřejte na 190, horkovzdušnou na 170 stupňů. Kousky ryby ze všech stran osolte a opepřete. Zapékací formu, do které se vejdou všechna filátka vedle sebe, důkladně vymastěte máslem. Zbylým máslem potřete kousky ryby.

2. V misce promíchejte mandle, nasekanou petrželku a nastrouhaný sýr. Směs na filátka pečlivě přitiskněte.

3. Zapékací formu vložte do trouby a pečte rybu zhruba patnáct až dvacet minut. Po uplynutí této doby už by měla být krusta na povrchu krásně zlatavá a správně křupavá. Servírovat s bylinkovým máslem (limety,oříšky,rukola…)

4. Jídlo podávejte nejlépe s vařenými bramborami a caesar salátem, případně s dušenou zeleninou, například brokolicí.
triss triss 22.12.2011 08:18  20147
Royal [20146]: nesmažit v obalu, prostě osolit,
ocitronovat, upéct na másle, třeba s trochou kopru

kmín, pepř ani česnek k lososovi moc nejdou, to spíš k tomu kaprovi
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 22.12.2011 00:42  20146
Chystám se na svou štědrovečerní rybu takto:

Smažený losos

Lososa očistíme, vykostíme, omyjeme a naporcujeme. Česnek prolisujeme.
Olej smícháme s drceným kmínem, čerstvě mletým černým pepřem, solí a česnekem. Touto směsí potřeme jednotlivé porce a necháme v chladu 2 hodiny rozležet.
Potom lososa obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Vysmažíme na oleji dozlatova.

Dá se s tím souhlasit, nebo máte někdo lepší tip?
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 22.12.2011 00:27  20145
MrMar [20144]: Vraž kačínku do trouby a ráno bude výborná :o))
mrmar MrMar Ve prvaku si na mne cestinar zased - a delal my problemi 22.12.2011 00:26  20144
Royal [20143]: Kruci, takovýhle recepty se sem nesmí dávat v půl jedný ráno. Teď abych šel zahnat hlad něčím rychlým a nezdravým :-)
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 22.12.2011 00:07  20143
Tak něco, čím by se mohly vykompenzovat ty saláty:

Kachna pomalu pečená:

Upekl jsem svou kachnu takto: Omyl, osušil, osolil zevnitř i zvenku a posypal kmínem. Naděl jsem sklenici zelí - půl kysané, půl sterilované. Do toho větší cibuli, tři feferonky, jedno střední jablíčko na kousky nakrájené a cca deset deka osmahlého špíčku. Spíchnul jehlou a dal (zády navrch, ale na tom asi nezáleží) do pekáčku s víkem. Pekl pět a půl hodiny při 120 °C (neotvírat troubu, nepodlívat!), pak patnáct minut odklopené na 150 °C (výpek odlit).
Kačenka skvělá, křehoučká a šťavnatá. Má ultramlsná huba doporučuje.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt