Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Komu se nelení,
tomu se zelení.

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
tessien Tessien Of course slavery is the worst thing - that ever happened. But maybe... 22.12.2011 17:24  20163
Royal [20162]: jen lehce opeceny z vrchu, aby byl uvnitr jeste syrovy
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 22.12.2011 17:20  20162
phanny [20160]: upečený raw je co? Raw bych pochopil, ale to pečení - to je jako smažená voda, ne? :o))
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 22.12.2011 17:16  20161
Tak jste mě nezklamali, od samého počátku jsem měl nejasný pocit, že losos v trojobalu nebude to pravé. Ostatně proto jsem se zeptal...
Takže asi něco a'la ziggy, triss, mrcos. A nemám dojem, že takto upravený losos by se nemohl jíst s brsalátem.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 22.12.2011 15:56  20160
vinyl [20159]: Ano, ostatně losos taky. Ale stej z tuňáka upečený raw je také dobrota. Škoda že to stojí takový strašlivý peníze.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 22.12.2011 15:50  20159
U tuňáka to platí dvojnásob, ten je nejlepší syrový,na kostičky jako tatarák, jen sůl, pepř a olivový olej, může být jarní cibulka.
bigdejvid BigDejvid Some thing - has found us. 22.12.2011 15:47  20158
Souhlas se Shelle,čím jednodušší úprava ryby,tím lepší.

My budeme mít letos na štědrovečerní véču tuňáka.
shelle Shelle - Good Service 22.12.2011 15:02  20156
vinyl [20155]: Kapr se neda trojobalem zkazit :) Ale s tradici souhlas.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 22.12.2011 15:01  20155
ShelleJinak souhlas, ale tradice je tradice. :-)
shelle Shelle - Good Service 22.12.2011 15:01  20154
Ten taky.
ullicnik ullicnik 22.12.2011 14:58  20153
kmín je na rybě taky dobrej
shelle Shelle - Good Service 22.12.2011 13:32  20152
Souhlas se vsemi, neprznit trojobalem ci brsalatem.

Osobne mam nejradsi vsechny ryby jen s olivolejem, soli a citronem, plus nejaka zelena bylinka.
mrmar MrMar Ve prvaku si na mne cestinar zased - a delal my problemi 22.12.2011 12:14  20151
mrcos [20150]: Já bych doporučil candáta...
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 22.12.2011 12:01  20150
Royal [20146]: Losos - citron, olivový olej, rozmarýn, nechat odležet. Na pánvi po zatažení lehce posolit, podlít trochu bílým vínem. Hotovo dvacet. Rozhodně neobalovat, to koření a česnek... mno, v tom případě můžeš použít klidně asi i kuře.
Jestli chceš zajímavější rybu, než kapra, tak zkus třeba lína.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 22.12.2011 11:14  20149
Lososa rozhodně neprznit trojobalem! To je jak od Babicy. Jak píše triss [20147].

A obalovat ho jen proto, že si ho chci dát s bramborovým salátem - to je rovněž nepěkná kombinace, to si toho lososa nechám raději na jinou příležitost :)
ziggy 22.12.2011 10:41  20148
Royal: já letos taky volím alternativní menu,kapra manžel nerad a syn určitě jíst nebude, takže dojde taky na lososa a už jsem vyzkoušela tenhle recept a jdeme do něj na štědrý den,ještě k tomu opeču brambory na plátky:

1. Troubu předehřejte na 190, horkovzdušnou na 170 stupňů. Kousky ryby ze všech stran osolte a opepřete. Zapékací formu, do které se vejdou všechna filátka vedle sebe, důkladně vymastěte máslem. Zbylým máslem potřete kousky ryby.

2. V misce promíchejte mandle, nasekanou petrželku a nastrouhaný sýr. Směs na filátka pečlivě přitiskněte.

3. Zapékací formu vložte do trouby a pečte rybu zhruba patnáct až dvacet minut. Po uplynutí této doby už by měla být krusta na povrchu krásně zlatavá a správně křupavá. Servírovat s bylinkovým máslem (limety,oříšky,rukola…)

4. Jídlo podávejte nejlépe s vařenými bramborami a caesar salátem, případně s dušenou zeleninou, například brokolicí.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt