Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Zelený je lopuch,
fotbal to je hra...

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
scalex Scalex 31.12.2011 14:53  20212

Na dvě másla uvařit puding z půl litru mléka (nesladit ho). Máslo nechat povolit doměkka, pudink vychladit do studena. Změklé máslo ušlehat s cukrem (pod marcipán se dává méně sladký krém, aby to nebylo všechno ultrasladké) a třeba nějakou trestí (ideální je mandlová a máš mandlový krém) a pak po lžících přidávat pudink a zašlehávat. Marmeládou promaž ta patra, ale navrch dortu dej tenkou vrstvu krému, ne marmeládu (marmeláda pod marcipánem nedělá dobrotu).

Zdobit nahoře na marcipánu krémem je vošajstlich, může to téct a klouzat po marcipánu. Spíš to můžeš zdobit obarvenou cukrovou polevou nebo marcipánovými ozdůbkami.

Pokud máš 26 cm korpus a víc, tak potřebuješ 2 a půl másla.

anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 31.12.2011 14:52  20211
Kolik tak másla na jeden pudink?
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 31.12.2011 14:50  20210
Ty poučky o teplotě jsou přesně proti mojí netrpělivosti. Ale asi ho udělám, protože po dlouhém googlení jsem tenhle (též vygooglený) vyhodnotila jako nejpřijatelnější. Tak snad mám ty pudinky :)
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 31.12.2011 14:48  20209
Já moc na dorty nejsem, ale Frantopva máti celkem dost peče a vím, že dělá pudinkový krém. Uvaří pudink a pak do něj zašlehává po trochách mletý cukr a máslo. Obojí alew musí mít stejnou teplotu, jinak se to srazí. Takže dostatečně předem vyndat máslo, aby povolilo. A uvařený puding zase nechat vychládnout na teplotu povoleného másla :)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 31.12.2011 14:38  20208
POMOCPeču dort. Poraďte nějaký světlý krém, kterým se bude dát promazat a hodil by se případně i na mírné ozdobení (na bílý marcipán). Pod krém bych asi ráda namazala meruňkový džem.

Mám k dispozici máslo, šlehačku, kysanou smetanu, pudink.
chasseur chasseur 29.12.2011 11:41  20207
Říkám to preventivně.
chasseur chasseur 29.12.2011 11:41  20206
Neměly.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 29.12.2011 11:37  20205
Proč by se měly v zázvorové omáčce vyskytovat mléčné výrobky nebo kokos?
chasseur chasseur 29.12.2011 11:33  20204
Nevíte někdo recept na nějakou dobrou zázvorovou omáčku na maso, ve které by se nevyskytovaly mléčné výrobky ani kokos?
vinyl vinyl - ...jen si hraju 27.12.2011 09:38  20203
kvitkoZvěřina moc nevoní, ale je to velká ňamka:-)

Příště udělej paštiku, ta ti tejden vydrží
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 24.12.2011 21:35  20202
Jsem to radši vyhodila, nějak mi to už nevonělo.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 24.12.2011 00:13  20201
kvitko [20200]: Tak leda nějaký guláš a zamrazit, bych to viděla. Ale stejně je to zlo, kór když už to jednou zmrzlé bylo.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 24.12.2011 00:09  20200
Helejte, co udělat s dančím masem po rozmrazení? Kus (jsou to kousky na guláš) jsem zpracovala, ale ještě mi zbylo. Jíst to teď už fakt nebudem, je plno jinýho vánočního jídla a znova zmrazovat syrový to není dobrý. Šlo by to nějak osmahnout třeba a zmrazit nebo s tím provést nějakou jinou-jednoduchou tepelnou úpravu, která by šla zmrazit a byla poživatelná na jindy?:-)
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 23.12.2011 23:46  20199
volský vokoMi dělával táta k nedělní snídani tak, že ho správně upečené rovnou plácnul na krajíček chleba s máslem - pozor - s odkrojenou kůrkou. Ten žloutek s máslem vsáknutej do chleba... Jinak dobré volské oko s akorátním bílkem a tekutým žloutkem řeším několikavteřinovým přiklopením poklice na pánev.
tessien Tessien Of course slavery is the worst thing - that ever happened. But maybe... 23.12.2011 12:48  20198
vinyl [20191]: ani se nemusi na studenou, kdyz ma clovek dobrej michaci grif, tak je rychlejsi to dat na rozehratou (ale ne moc rozpalenou) panev a kdyz se zacne u dna moc srazet, tak na chvili sundat panev z ohne, rozmichat a zase zpatky. Timhle postupem udelam vynikajici nevysuseny vejce tak za 2-3 minuty (cas vajec na panvi). A nezapomenout na maslo! Michany vajicka jedine na masle, jinak nikdy nemaji tak dobrou chut :)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt