Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Já Vánoce juchuchu
oslavím na Lopuchu!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 31.12.2011 15:56  20220
Já dávám míň másla, na 2 másla dávám 750g uvařeného pudingu.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 31.12.2011 15:14  20219
Jinak v těstu jsou ořechy, na promazání je meruňkový džem a nahoře bude jakási marcipánová hmota, takže další příchutě než ten vanilkový pudink už do toho motat raději nechci. Tresť mám mandlovou. A pak mám karamelový, vanilkový, čokoládový a oříškový sirup monin.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 31.12.2011 15:13  20218
Pozdě vytelefonovala :)
Udělala jsem vanilkový z půl litru mléka. A zahřívám kostku másla. Uvidíme, nějak to dopadne :)
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 31.12.2011 15:01  20217
Než jsem to vytelefonovala, Scalex to napsal úplně přesně :)
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 31.12.2011 14:59  20216
kolik pudinku, tolik másla (a ten pudink musí být hustý, takže na čtvrt litru mlíka jeden)
scalex Scalex 31.12.2011 14:57  20215
Pod marcipán stačí tenoučká vrstvička krému, fakt jen milimetřík, aby se marcipán přicucnul k dortu a neklouzal.
scalex Scalex 31.12.2011 14:56  20214
Jo puding nejlépe vanilkový, ale samozřejmě je dobré experimentovat s jinými ochucenými pudinky v kooperaci s tresťmi... zkoušeli jsme malinový pudink s malinovou trestí a nejvíc se nám osvědčil mandlový pudink s mandlovou trestí, to je fakt lahoda... navíc ten krém děláme relativně málo sladký a pod tím hypersladkým marcipánem je to fakt dobré.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 31.12.2011 14:56  20213
Scalex [20212]: Tak já to udělám z jednoho másla. Dá se dát marcipán i bez podmazání? Nemám ty dva pláty tak vysoké a nepotřebuji mít "plňky" moc.
scalex Scalex 31.12.2011 14:53  20212

Na dvě másla uvařit puding z půl litru mléka (nesladit ho). Máslo nechat povolit doměkka, pudink vychladit do studena. Změklé máslo ušlehat s cukrem (pod marcipán se dává méně sladký krém, aby to nebylo všechno ultrasladké) a třeba nějakou trestí (ideální je mandlová a máš mandlový krém) a pak po lžících přidávat pudink a zašlehávat. Marmeládou promaž ta patra, ale navrch dortu dej tenkou vrstvu krému, ne marmeládu (marmeláda pod marcipánem nedělá dobrotu).

Zdobit nahoře na marcipánu krémem je vošajstlich, může to téct a klouzat po marcipánu. Spíš to můžeš zdobit obarvenou cukrovou polevou nebo marcipánovými ozdůbkami.

Pokud máš 26 cm korpus a víc, tak potřebuješ 2 a půl másla.

anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 31.12.2011 14:52  20211
Kolik tak másla na jeden pudink?
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 31.12.2011 14:50  20210
Ty poučky o teplotě jsou přesně proti mojí netrpělivosti. Ale asi ho udělám, protože po dlouhém googlení jsem tenhle (též vygooglený) vyhodnotila jako nejpřijatelnější. Tak snad mám ty pudinky :)
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 31.12.2011 14:48  20209
Já moc na dorty nejsem, ale Frantopva máti celkem dost peče a vím, že dělá pudinkový krém. Uvaří pudink a pak do něj zašlehává po trochách mletý cukr a máslo. Obojí alew musí mít stejnou teplotu, jinak se to srazí. Takže dostatečně předem vyndat máslo, aby povolilo. A uvařený puding zase nechat vychládnout na teplotu povoleného másla :)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 31.12.2011 14:38  20208
POMOCPeču dort. Poraďte nějaký světlý krém, kterým se bude dát promazat a hodil by se případně i na mírné ozdobení (na bílý marcipán). Pod krém bych asi ráda namazala meruňkový džem.

Mám k dispozici máslo, šlehačku, kysanou smetanu, pudink.
chasseur chasseur 29.12.2011 11:41  20207
Říkám to preventivně.
chasseur chasseur 29.12.2011 11:41  20206
Neměly.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt