Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Lopuch, server nejen
pro botaniky

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
shelle Shelle - Good Service 2.1.2012 11:57  20222
Znate vsichni, ze na Novy Rok ma byt cocka, aby se vas drzely penize? Me ted zarazilo, ze se kamaradka ptala, co to je za tradici.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 31.12.2011 16:46  20221
Pořád jsem koukala, jestli tu nejsi. Vždycky, když se dám na cukrařinu, ty jsi beznadějně nepřítomen :))

Ala nakonec to asi nedopadlo vůbec zle, jediný zádrhel byl s množstvím té marcipánové hmoty. Tvrdili, že vyjde na pokrytí celého dortu o průměru 26 cm, ale já, ač jsem ji vyválela velmi tence, ji mám jen cca 1 cm přes okraj. Takže ještě že jsem měla dost krému a mám ty boky pomazané. Ale došly mi oříšky, kterými bych to aspoň oplácala.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 31.12.2011 15:56  20220
Já dávám míň másla, na 2 másla dávám 750g uvařeného pudingu.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 31.12.2011 15:14  20219
Jinak v těstu jsou ořechy, na promazání je meruňkový džem a nahoře bude jakási marcipánová hmota, takže další příchutě než ten vanilkový pudink už do toho motat raději nechci. Tresť mám mandlovou. A pak mám karamelový, vanilkový, čokoládový a oříškový sirup monin.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 31.12.2011 15:13  20218
Pozdě vytelefonovala :)
Udělala jsem vanilkový z půl litru mléka. A zahřívám kostku másla. Uvidíme, nějak to dopadne :)
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 31.12.2011 15:01  20217
Než jsem to vytelefonovala, Scalex to napsal úplně přesně :)
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 31.12.2011 14:59  20216
kolik pudinku, tolik másla (a ten pudink musí být hustý, takže na čtvrt litru mlíka jeden)
scalex Scalex 31.12.2011 14:57  20215
Pod marcipán stačí tenoučká vrstvička krému, fakt jen milimetřík, aby se marcipán přicucnul k dortu a neklouzal.
scalex Scalex 31.12.2011 14:56  20214
Jo puding nejlépe vanilkový, ale samozřejmě je dobré experimentovat s jinými ochucenými pudinky v kooperaci s tresťmi... zkoušeli jsme malinový pudink s malinovou trestí a nejvíc se nám osvědčil mandlový pudink s mandlovou trestí, to je fakt lahoda... navíc ten krém děláme relativně málo sladký a pod tím hypersladkým marcipánem je to fakt dobré.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 31.12.2011 14:56  20213
Scalex [20212]: Tak já to udělám z jednoho másla. Dá se dát marcipán i bez podmazání? Nemám ty dva pláty tak vysoké a nepotřebuji mít "plňky" moc.
scalex Scalex 31.12.2011 14:53  20212

Na dvě másla uvařit puding z půl litru mléka (nesladit ho). Máslo nechat povolit doměkka, pudink vychladit do studena. Změklé máslo ušlehat s cukrem (pod marcipán se dává méně sladký krém, aby to nebylo všechno ultrasladké) a třeba nějakou trestí (ideální je mandlová a máš mandlový krém) a pak po lžících přidávat pudink a zašlehávat. Marmeládou promaž ta patra, ale navrch dortu dej tenkou vrstvu krému, ne marmeládu (marmeláda pod marcipánem nedělá dobrotu).

Zdobit nahoře na marcipánu krémem je vošajstlich, může to téct a klouzat po marcipánu. Spíš to můžeš zdobit obarvenou cukrovou polevou nebo marcipánovými ozdůbkami.

Pokud máš 26 cm korpus a víc, tak potřebuješ 2 a půl másla.

anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 31.12.2011 14:52  20211
Kolik tak másla na jeden pudink?
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 31.12.2011 14:50  20210
Ty poučky o teplotě jsou přesně proti mojí netrpělivosti. Ale asi ho udělám, protože po dlouhém googlení jsem tenhle (též vygooglený) vyhodnotila jako nejpřijatelnější. Tak snad mám ty pudinky :)
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 31.12.2011 14:48  20209
Já moc na dorty nejsem, ale Frantopva máti celkem dost peče a vím, že dělá pudinkový krém. Uvaří pudink a pak do něj zašlehává po trochách mletý cukr a máslo. Obojí alew musí mít stejnou teplotu, jinak se to srazí. Takže dostatečně předem vyndat máslo, aby povolilo. A uvařený puding zase nechat vychládnout na teplotu povoleného másla :)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 31.12.2011 14:38  20208
POMOCPeču dort. Poraďte nějaký světlý krém, kterým se bude dát promazat a hodil by se případně i na mírné ozdobení (na bílý marcipán). Pod krém bych asi ráda namazala meruňkový džem.

Mám k dispozici máslo, šlehačku, kysanou smetanu, pudink.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt